Nyheter och höstrecept

Nyheter och höstrecept
Det flesta börjar väl nu komma tillbaka till vardagen efter välbehövlig semester. Kanske har du några dagar kvar innan “hösten” drar igång?
Vi har jobbat två veckor nu och vardagen börjar kännas bekant. Ännu mer nästa vecka när de mindre människorna i hushållet börjar skolan. 10 veckor ledigt var det ju ett tag sen man hade ledigt… Men vi är inte bittra! 🙂
Den här hösten har ju faktiskt mycket att erbjuda och det är mycket vi ser fram emot.
Bland annat att stå i köket med nya höstrecept, grytor, soppor och stekar som hör hösten till. Det är mysigt. En promenad eller löptur ute när luften är frisk känns också ok. Lukten av höst. Och man kan få krypa upp i soffan, dricka te och äta något gott…
Nåja, lite bitter är vi kanske för att sommaren, eller snarare semestern, lider mot sitt slut är vi kanske. Men här gäller det att hålla fokus framåt!

Höstschema och gratiskurs

Vi har som ni nog vet vid det här laget har vi föreläsningar bokade nästan hela hösten, och det har vi saknat! Det som är lite extra roligt är att det inte bara är i Göteborg utan vi kommer också till Trollhättan, Uddevalla, Kungsbacka och Halmstad! Två teman har vi (klicka på länkarna för att läsa mer)
Kosten som läker kroppen” och “Autoimmuna protokollet“. Och förstås nya datum för kursstart i oktober!

Vi har fått många förfrågningar om man inte kan få tillgång till föreläsningen digitalt. Tyvärr inte än, men vi jobbar på att få till den digital föreläsning inom en inte för avlägsen framtid! Håll utkik, vi meddelar när den finns tillgänglig!

Vi har också satt ihop en mindre gratis e-postkurs som handlar om “Den inflammatoriska maten”. För dig som vill grotta ner dig lite i vad problemet egentligen handlar om vad det gäller spannmål, mejeriprodukter och vitt socker.
Klicka här för att skriva upp dig på listan och börja få dina kursbrev!

Höstrecept

Så vilka höstrecept kan vi tipsa om då? Rostbiff, köttfärslimpa, spaghettipumpa, fröbröd för att nämna några. Äppelsäsongen är ju dessutom här (ja inte hos oss, vårt äppelträd strejkar tydligen i år) och det bäddar ju för till exempel kräm, paj eller äppelkakor av olika slag.
Klicka på länkarna under bilden för att komma direkt till recepten.

Äppelkräm är ju givet till helgen! Men också smulpaj paleo och smulpaj AIP.

Vårt favoritbröd är det här fröbrödet, det går att justera i det oändliga och man tar lite av det man har hemma. Lika gott varje gång!
Eller så vill man ha en matig frukostfralla

Känner man för att lyxa till det lite till middagen är dessa fyllda sötpotatisar riktigt goda! Receptet tog vi fram till vår påsksamling men passar ju givetvis när som helst på året! (Håll utkik, vi arbetar nämligen med vår nästa receptsamling…) 🙂

Lingon är ju ultimata höstbäret. Koka lingonsylt och servera till världens godaste (enligt minionerna här hemma) köttfärslimpa!
Den här köttfärslimpan har vi gjort mååååånga gånger till vardags, då utan bacon. Det går fortare då! 😉

Det är också snart pumpasäsong! Spaghettipumpa är favoriten. Hugg den mitt itu, in i ugnen och repa ur fruktköttet med en gaffel. Klart!

Och sist men inte minst, köp Coconut aminos och gör en gudomlig sås som den här rostbiffen får ligga och marinera i över natten.
Ja det finns ju många fler recept att tipsa om förstås. Men det får komma längre fram! Du kan alltid kika runt i menyn ovan under de olika receptkategorierna. Eller använda sökfunktionen.
Ha en underbar dag och kommande vecka, vi hörs!
/Mia & Niclas


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *