Smulpaj och vaniljsås. En klassiker! (Paleo/AIP)

Smulpaj och vaniljsås. En klassiker! (Paleo/AIP)

Smulpaj och vaniljsås – Ja, tack!

I morgon kväll kommer två familjer till oss på middag. Vi ses inte så ofta men försöker samlas några gånger om året och nu är det vår tur! Själva middagen blir en härlig grillning, men vad ska man bjuda på till efterrätt som passar både stora och små? Och paleo och icke-paleo människor? 🙂 Det självklara valet är såklart smulpaj!

Vem gillar inte smulpaj liksom? (Förutom vår egen äldsta son då förståss… Men han siktar istället in sig på glassen.)
Smulpaj på blåbär och hallon får det bli, vi har bär i frysen så det är extra enkelt.
Jag kan förbereda smulorna och lägga i en påse redan ikväll och då lagar sig efterrätten självt i ugnen med minimal insats så att vi kan socialisera med gästerna istället. Det blir kanon!

Min absoluta favorit-smulpaj-recept är detta, så den får det bli imorgon. Klicka på länkarna under bilderna för att komma direkt till receptet.


Blåbärspaj/Smulpaj

Kanske också en variant som är AIP? Den här passar utmärkt på lite blötare botten som blåbär och hallon. Den blir god på äpplen också men blir då lite smuligare. Den här innehåller min nya favorit jordmandelflingor! Så smidigt!

Smulpaj AIP

Vaniljsås såklart

Och till pajen givetvis en god vaniljsås. Den här vaniljsåsen görs på äggulor så den är inte AIP, men uppvispad kokosgrädde med lite vaniljpulver är inte helt fel det heller. Ett riktigt bra alternativ vid AIP.
Det är verkligen busenkelt att göra en egen vaniljsås (Paleo) , supergod blir den också!
Jag har provat med både kokossocker och honung som sötning, båda funkar med det blir faktiskt godast med Raw Agavesirap.
Denna kan du också göra i förväg om du vill, men den tar bara sådär 10-15 minuter att göra.

Tips!
Äggvitorna som blir över kan du göra ett fluffigt bröd av!

Vaniljsås (Paleo)

Portioner: 4 port

Ingredienser

  • 250 ml Kokosmjölk
  • 4 st Äggulor
  • 1-1,5 tsk Vaniljpulver
  • 1 msk Raw Agave sirap

Instruktioner

  • Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt puttra under omrörning i 5-10 minuter tills såsen tjocknat.
  • Kyl ner vaniljsåsen under omrörning i ett kallvattenbad. Så tjocknar den ytterligare lite grann.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg