Köpvillkor

Samtliga priser anges i svenska kronor och inkluderar moms. Moms ingår i priset med 6 % för böcker, 12 % för livsmedel och 25 % för övriga produkter/tjänster. Eventuella specialerbjudanden gäller så långt lagret räcker/inom angiven tid.

Frakt/leverans Sverige
Fri frakt vid köp över 1000 SEK. Varorna levereras till ditt lokala Schenkerombud. Handlar du för mindre än 1000 SEK, tillkommer en fraktkostnad som beräknas i kassan. Priset beror på paketets mått och vikt och kan avläsas direkt i systemet när du har lagt in din beställning.

När vi har mottagit din beställning får du en orderbekräftelse via e-post på den totala summan av din beställning. Din order behandlas normalt 1-3 dagar efter att din beställning har kommit in.

Vi skickar dina varor med Schenker, vilket innebär att varorna skickas till ditt lokala Schenker paketombud, där du hämtar ut paketet. Du blir aviserad via sms när ditt paket finns redo för avhämtning.

Paketet ligger på utlämningsställe i max. 14 dagar från det att du har fått din sms-avisering. Därefter går paketet i retur till Viaventri. Försändelser som inte hämtas ut av mottagaren ersätts ej. Om ett paket går i retur pga. att det inte har hämtats ut i tid får kunden själv stå för retur kostnaden till oss, dvs vi drar av fraktsumman på ordersumman. Om kunden vill ha en extra utkörning står kunden för den extra fraktkostnaden.  Vi reserverar oss för att samtliga lagervaror blir slutsålda innan vi hinner uppdatera hemsidan, och då upplyser vi kunderna om den beräknade leveranstiden. Kunden har alltid rätt att häva köp utan kostnad om inte varan finns i lager.

Betalningsalternativ
Du kan välja att betala med Klarna. Klarna anger de specifika betalningsvillkoren. För mer information eller frågor om din betalning, besök Klarnas webbplats eller kontakta deras kundservice.

Kontaktinformation till Klarna:
https://www.klarna.com/se/kundservice/

Klarna hanterar alla frågor som rör din betalning

Avbeställning
Om beställningen ännu inte skickats iväg så kan du avbeställa din order via e-post. Om jag redan har hunnit skicka iväg varorna har du dock möjlighet att returnera oöppnade och oanvända varor på det sätt som beskrivs under rubriken ”Ångerrätt”.

Ångerrätt
Enligt distansavtalslagen har du rätt att ångra ditt köp. Du har 14 dagars ångerrätt från det att du fått de varor du beställt från oss. Du betalar själv returfrakten. Du har rätt att ångra din order genom att meddela oss detta inom 14 dagar från det att du tog emot dina produkter eller från att du genomförde ditt köp.

Ångrar du ditt köp skickar du varan till oss, väl förpackad tillsammans med ditt namn, adress, telefonnummer och med en anmärkning om öppet köp. Varan måste dock komma tillbaka oanvänd och i originalskick till oss. Du får själv stå för fraktkostnaden. Har du kommit upp till den fraktfria gränsen på 1000 kr och ångrar ditt köp tar vi ut en fraktavgift på 125 kr.

Du har inte rätt att ångra dig om du har emottagit en vara/tjänst och börjat använda den – t.ex. om du  fått en digital fil skickad till dig eller startat ett medlemskap. Filer som säljs i webbutiken på viaventri.se är digitala tjänster/produkter och är därmed undantagna från ångerrätten enligt distansköplagen. Dels eftersom att vissa tjänster avser en tidsbestämd period och även eftersom att när material har levererats kan det inte återlämnas.

Digitala produkter och tjänster
Genom köp godtar du att det inte finns någon ångerrätt på prenumerationer, webinar, kurser eller nedladdningsbara produkter som levereras digitalt.

Fysisk produkt
Ångerrätten gäller inte om varan är använd, skadad, förpackningen är bruten eller på annat sätt förändrad.

I första hand kommer pengarna återbetalas på samma sätt som har du betalat in dom.

Här finns en ångerblankett från konsumentverket som kan användas

Reklamationer/återköp
Vid eventuella fel på produkten, kontakta oss direkt när du fått varan. Innan du skickar tillbaka en felaktig vara så kontakta oss först för bekräftelse av returen på order@viaventri.se

Dataskyddsförordningen
Vi sparar följande persondata om våra kunder:
Förnamn, Efternamn, Företag/organisation, E-post, Person-/org.nr, Momsnummer, Adress, Postnummer, Ort, Land, Telefonnummer. Informationen kommer endast att användas av Viaventri HB gällande ordrar samt eventuella erbjudanden. Viaventri HB kommer inte att föra vidare informationen till tredje part.

Beställningar: ip-adress, E-post, Person-/orgnr, Momsnummer, Adress, Företag, Förnamn, Efternamn, Adress, Postnummer, Ort, Telefonnummer.

För att kunna erbjuda dig Klarnas betalmetoder kan vi i kassan komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.

Copyright
Allt innehåll på hemsidan och i webbutiken tillhör Viaventri HB.

Företagsinformation

Ägare: Mia Vikander & Niclas Vikander

Organisationsnummer: 969788-1499

Kontakt: order@viaventri.se

Företagsadress:
Viaventri HB
Vattenvägen 8
44641 Skepplanda

Innehar F-skattesedel.

Registrerad för moms.