Ljuvlig AIP Smulpaj med hallon och blåbär (AIP)

Ljuvlig AIP Smulpaj med hallon och blåbär (AIP)

Ljuvlig AIP Smulpaj med hallon och blåbär (AIP)

Jag är en riktig paj-fantast så egentligen är det lite konstigt att det inte ligger fler paj-recept här på sidan. Det får vi justera under sommaren tror jag bestämt!

Vi har hittat en ny favoritprodukt; Jordmandelflingor! Som vi skrivit förut är vi ju väldigt förtjusta i jordmandlar i det här huset, men de hela mandlarna är hårda och behöver blötläggas innan man kan hacka dem. De här flingorna blir perfekt i AIP Smulpaj och granola!

LITEN KNÖL

Jordmandeln, eller Tigernöt eller Chufa, är ingen mandel eller nöt utan en rotknöl från en gräsväxt.
Den är en bra källa till kostfiber, har lågt GI och innehåller E,D och K-vitamin.
De skalade jordmandlarna innehåller mindre fytinsyra vilket är bra. Fytinsyra hindrar nämligen upptag av mineraler i tarmen.

Jordmandelmjölet finns både som finmalet och grovt. Jordmandelmjölet har blivit för oss en riktigt bra ersättning för mandelmjöl, lite samma textur och naturligt sött. Jag mår inte helt bra på för mycket mandelmjöl så det här är en superlösning. I de flesta bakrecept är det bara att byta rakt av med samma mängd som mandelmjölet.

Vi beställer jordmandlar, flingor och mjöl från Dorimax.

Tips!
Ta en väl kyld kokosgrädde (gärna Garants tetra) och vispa den fluffig med lite vaniljpulver. Det perfekta AIP Smulpaj tillbehöret!

Tips2!
Vill du ha ett supergott Paleo-smulpajrecept så hittar du det här!

Smulpaj AIP

Du kan också byta ut bären till 2 äpplen och pudra med lite kanel och kokossocker.

Kök: Autoimmun Paleo (AIP)
Ingredienser
  • 5 dl Blåbär och hallon eller andra bär såklart!
  • 1 tsk Potatismjöl eller arrowrot
  • 1 dl Jordmandelflingor eller kokoschips
  • 1,5 dl Riven kokos
  • 1,5 dl Jordmandelmjöl grovt
  • 2 msk Kokosolja
  • 2-3 msk Honung
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 °C

  2. Lägg bären i en ugnsfast form och strö över potatismjöl.

  3. Smält kokosoljan och honungen lite grann så de kan blandas ihop. Värm dock inte honungen över 40°C.

  4. Blanda ihop resten av ingredienser i en skål till en smulig hög. Sätt in i kylen en stund.

  5. Strö smulorna över bären och grädda i ugnen i ca 20 minuter.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *