Ljuvlig AIP Smulpaj med hallon och blåbär (AIP)

Ljuvlig AIP Smulpaj med hallon och blåbär (AIP)

Ljuvlig AIP Smulpaj med hallon och blåbär (AIP)

Jag är en riktig paj-fantast så egentligen är det lite konstigt att det inte ligger fler paj-recept här på sidan. Det får vi justera under sommaren tror jag bestämt!

LITEN KNÖL

Jordmandeln, eller Tigernöt eller Chufa, är ingen mandel eller nöt utan en rotknöl från en gräsväxt.
Den är en bra källa till kostfiber, har lågt GI och innehåller E,D och K-vitamin.
De skalade jordmandlarna innehåller mindre fytinsyra vilket är bra. Fytinsyra hindrar nämligen upptag av mineraler i tarmen.

Jordmandelmjölet finns både som finmalet och grovt. Jordmandelmjölet har blivit för oss en riktigt bra ersättning för mandelmjöl, lite samma textur och naturligt sött. Jag mår inte helt bra på för mycket mandelmjöl så det här är en superlösning. I de flesta bakrecept är det bara att byta rakt av med samma mängd som mandelmjölet.

Vi använder alltid jordmandlar, flingor och mjöl från Dorimax.

Tips!
Ta en väl kyld kokosgrädde (gärna Garants tetra) och vispa den fluffig med lite vaniljpulver. Det perfekta AIP Smulpaj tillbehöret!

Tips2!
Vill du ha ett supergott Paleo-smulpajrecept så hittar du det här!

Om du saknar vissa ingredienser hemma så kika på vår omvandlingstabell där du ser vad du kan prova att byta ut till istället.

Skriv ut receptet
5 från 2 röster

Smulpaj AIP

Du kan också byta ut bären till 2 äpplen och pudra med lite kanel och kokossocker.
Kök: Autoimmun Paleo (AIP)

Ingredienser

  • 5 dl Blåbär och hallon eller andra bär såklart!
  • 1 tsk Potatismjöl eller arrowrot
  • 2 msk Kokosolja
  • 2-3 msk Honung
  • 1 dl Kokosflingor/chips
  • 1,5 dl Riven kokos
  • 1,5 dl Jordmandelmjöl grovt Dorimax

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 °C
  • Lägg bären i en ugnsfast form och strö över potatismjöl.
  • Smält kokosoljan och honungen lite grann så de kan blandas ihop.
  • Blanda ihop honung/kokosolja med jordmandelflingor, riven kokos och jordmandelmjöl i en bunke.
    Sätt gärna in i kylen en stund.
  • Strö smulorna över bären och grädda i ugnen i ca 20 minuter.


6 kommentarer på ”Ljuvlig AIP Smulpaj med hallon och blåbär (AIP)”

  • 5 stars
    Jag tog cassavamjöl och kokosmjöl istället för jordmandelmjöl. Hade kokoschips istället för jordmandelflingor. Blev supergott. Mums 😋

  • Hej! Tänkte testa ert recept på smulpaj, men kan inte utläsa av receptet om honungen och oljan ska hällas över bären eller blandas i smuldegen. Jag gissar det första, men är inte helt säker. Hur ska det vara?

    • Hej Hanna,
      Blanda ihop honung/kokosolja med de torra ingredienserna och smula sen ut allt över bären.
      Jag ska uppdatera receptet, tack för att du sa till!
      Mvh
      Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg