Omvandlingstabell ingredienser

Inlägget innehåller annonslänkar

När vi lägger upp recept får vi många frågor om vad man kan byta ut ingredienser mot. Man kanske inte har allt hemma eller äter inte vissa saker i sin kost. Vi har ju inte provat alla varianter på alla recept men jag har satt ihop en omvandlingstabell med några grundregler och tips som du alltså kan prova dig fram med.

Notera att alla ingredienser är Paleo men alla är inte AIP. Följer du AIP måste du ha koll på vilka ingredienser som är ok och inte!

Tänk också på att smaken kan påverkas när du byter ut ingredienser. Ha alltså i åtanke att slutresultatet kanske inte blir exakt samma som i originalreceptet.

Har du bytt ut något i ett recept med lyckat resultat så meddela oss gärna så uppdaterar vi recepten med den informationen!

1 dl Mandelmjöl byts ut mot

  • 2 msk Kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk eller phylliumhusk/phylliumfröskal (samma sak)
  • 1 dl Cassavamjöl från Dorimax (Kan behöva minskas lite, börja med mindre och öka)
  • Cassavamjöl från tex RawFoodShop behöver minskas, den drar åt sig mer vätska. Ca hälften.
  • 1 dl Sesammjöl
  • 1 dl Jordmandelmjöl
  • 1 dl Frömjöl (mixa tex pumpa- och solrosfrön fint)

1 dl Kokosmjöl byts ut mot

1 msk Fiberhusk byts ut mot

Sötning, 0,5 dl honung byts ut mot

Ägg byts ut mot

100g Matfett byts ut mot

1,5 tsk Bakpulver byts ut mot

  • 0,75 tsk bikarbonat och 3 tsk citronsaft

Paleo-ifera recept

Det är roligt att hitta recept och göra om! Hittar du tex ett glutenfritt recept som du vill göra om kan du ofta tänka så här:

  • Du kan byta ut vitt socker till halva mängden honung eller ca 3/4 mängd kokossocker. (Se tabellen ovan)
  • Vaniljsocker kan du byta ut till 1/3 vaniljpulver.
  • Mjölk går oftast att byta ut till mandelmjölk eller annan mjölkdryck.