Chiaägg, så gör du!

Chiaägg, så gör du!

Varför chiaägg? Jo, det är många som frågar och efterlyser recept utan ägg, eller frågar om man kan byta ut äggen i receptet till något annat. I de recept vi provat så har det funkat väldigt bra med just chiaägg. Det blir inte knaprigt trots fröna, men man kan också välja att använda chiamjöl eller mortla chiafröna för att få slätare konsistens. Men som sagt, enkelt med chiafrön och det funkar hur bra som helst!

Ägg är en vanlig allergen, och följer man AIP utesluter man ägg i elimineringsfasen. Nu ingår inte chiafrön heller i elimineringsfasen, men chiafrön kan vara lättare för många att återintroducera än helt ägg. Chiafrön brukar ligga i Fas2 av återintroduktionen medan äggvitan ligger i fas4. Här kan du ladda ner vår återintroduktionsguide: Viaventri Återintroduktion Guide

Att göra chiaägg

Att göra ett chiaägg är vansinnigt enkelt, det är knappt värt att kalla det “recept”! Vi brukar passa på att beställa hem dessa chiafrön från bodystore när vi ändå köper annat.
Vår supergoda morotskaka går till exempel finfint att göra med chiaägg istället, det är bara att prova sig fram!

Chiaägg

Måltid: Tillbehör
Kök: äggfritt
Portioner: 1 st

Ingredienser

  • 1 msk Chiafrön
  • 3 msk Vatten

Instruktioner

  • Blanda ihop chiafrön och vatten i en liten skål. Låt stå 10-15 minuter, klart!


1 kommentarer till “Chiaägg, så gör du!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg