Omvandlingstabell för mjöl, sötning, ägg, bakpulver etc.

Omvandlingstabell för mjöl, sötning, ägg, bakpulver etc.
Inlägget innehåller annonslänkar

När vi lägger upp recept får vi många frågor om vad man kan byta ut ingredienser mot. Man kanske inte har allt hemma eller äter inte vissa saker i sin kost. Vi har ju inte provat alla varianter på alla recept men jag har satt ihop en omvandlingstabell med några grundregler och tips som du alltså kan prova dig fram med.

Notera att alla ingredienser är Paleo men alla är inte AIP. Följer du AIP måste du ha koll på vilka ingredienser som är ok och inte!

Tänk också på att smaken kan påverkas när du byter ut ingredienser. Ha alltså i åtanke att slutresultatet kanske inte blir exakt samma som i originalreceptet.

Har du bytt ut något i ett recept med lyckat resultat? Meddela oss gärna så uppdaterar vi recepten med den informationen! Kontakta oss här.

Den här informationen ligger även som en separat sida under “Recept” uppe i menyn. Då hittar du den enkelt nästa gång du behöver byta ut något i ett recept!

1 dl Mandelmjöl byt ut mot

  • 2 msk Kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk eller phylliumhusk/phylliumfröskal (samma sak)
  • 1 dl Cassavamjöl från Dorimax (Kan behöva minskas lite, börja med mindre och öka)
  • Cassavamjöl från tex RawFoodShop behöver minskas, den drar åt sig mer vätska. Ca hälften.
  • 1 dl Sesammjöl
  • 1 dl Jordmandelmjöl
  • 1 dl Frömjöl (mixa tex pumpa- och solrosfrön fint)

1 dl Kokosmjöl byt ut mot

1 msk Fiberhusk byt ut mot

Sötning, 0,5 dl honung byt ut mot

Ägg byt ut mot

100g Matfett byt ut mot

1,5 tsk Bakpulver byt ut mot

  • 0,75 tsk bikarbonat och 3 tsk citronsaft

 



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.