Om Oss

Välkommen till Viaventri!
Hos oss hittar du personlig kostrådgivning, föreläsningar, kurser, hälsotester och recept inom antiinflammatorisk kost; Paleo och AIP. Vi vill på ett enkelt sätt inspirera till ett hälsosammare liv utan spannmål, gluten, mjölkprodukter och socker. Göra vardagen lite lättare helt enkelt.

Vår historia

2017, mitt i livet med man och 2 barn, tog jag mig an fighten mot den Autoimmuna sjukdomen Crohns.
Jag som skriver heter Mia Vikander och den här sidan startade som en dokumentation över min resa och mina tankar för att försöka förlika mig med en sjukdom som ska följa mig resten av livet, men inte definiera mig som människa.
Den här bloggen har över tid utvecklats till att mestadels handla om antiinflammatorisk matlagning och bakning, vår historia får ni lite på köpet!
I menyn ovan kan du också hitta information om hur jag arbetar med personlig kostrådgivning samt schema för kommande föreläsningar och kurser.

Motivationen och lusten att inspirera andra människor till ett hälsosammare liv, oavsett vilken utgångspunkt man har, har gjort att jag idag arbetar som Certifierad Funktionsmedicinare, Kostrådgivare och Hälsocoach. Jag har kompletterat min utbildning med idrottsnutrition och under hösten 2021 blev jag även Certifierad AIP coach via utbildning i USA.

Jag arbetar med kost och hälsa utifrån ett evolutions- och funktionsmedicinskt perspektiv. Vi vill åtgärda de underliggande orsakerna till din ohälsa, inte bara behandla symptomen. som vår gamle kompis Hippokrates sa för över 2000 år sedan “All sjukdom börjar i magen”. Så varför inte börja där? Genom att påverka vår mage, tarm och immunhälsa genom kosten vi äter är egentligen ganska logiskt. Allt hänger ihop, och hälsa, liksom sjukdom, börjar ofta i magen.

Recepten

Vi vill gärna inspirera och dela med oss av recepten som vi själva använder dagligen i vår familj. Min man Niclas är utbildad kock och tillsammans tar vi fram nya hälsosamma recept. Alla recept är fria från spannmål, gluten, mjölkprodukter, soja och vitt socker. Mandel och nötter kan finnas lite här och där.
Vi har släppt tre receptsamlingar med olika tema, som du hittar här eller i menyn ovan.

Hälsoresan

Jag har arbetat hela mitt vuxna liv inom modebranschen, som designer. Att bli sjuk och hitta en helt ny värld inom hälsa och livsstil, med Paleo som grund, har verkligen varit en ögonöppnare.
Jag förändrade min kost successivt och började följa det Autoimmuna Protokollet (Paleo AIP) den 1 januari 2018. Paleo och AIP har tveklöst hjälpt mig till en bättre hälsa; jag har varit symtomfri sen i början av mars 2018.

I oktober 2018 blev jag medicinfri. Detta i samråd med min läkare som är mycket positiv och intresserad av min kosthållning efter de resultat som framkommit under året.
Att bli medicinfri har hela tiden varit min målbild, idag är jag otroligt tacksam över att få vara frisk igen.

Mitt motto har blivit “Jag må ha en sjukdom, men jag tänker inte vara sjuk.

Följ oss gärna på Instagram och Facebook för mer recept och feelgoodpepp! @viaventri

Ha en fin, och god, dag!

/Mia Vikander

 
Foto från LiveLife, Life-butikernas kundtidning. Första numret 2020