Hälsotester Blodprover

Sidan innehåller annonslänkar.

Det finns många olika hälsotester du kan göra beroende på problematik, symptombild eller målsättning. De vanligaste testerna jag arbetar med listas här nedan.

Jag arbetar också med olika tester för mage/tarm.

Boka tid för intromöte

Blodprover

Inför ett nybesök hos mig rekommenderar jag att du gör en så kallad blodpanel, ett blodprov med de vanligaste hälsomarkörerna.
Det är en bra grund att stå på inför din kommande hälsosatsning och vi går igenom dina testresultat noggrant. Har du en pågående läkarkontakt kan du be om utskrifter på dina senaste labbtester så börjar vi med att titta på dem. Här nedan listar jag några företag som har smidiga hälsotester. Du bokar ditt test via deras hemsida och går sen till deras anslutna provtagningsställen för att lämna ditt blodprov. Du får resultaten på några dagar.

Du kan också boka tid för enbart rådgivning runt blodprover.

Werlabs Hälsotest XL är en omfattande analys av 8 viktiga områden för din hälsa med totalt 33 markörer. Klicka på länken för att läsa mer.
Werlabs Hälsokontroll XL Plus rekommenderar jag om du vill du ha ytterligare testmarkörer för relevanta hjärt- och kärl-, diabetes-, mineral-, lever-, och njurmarkörer med totalt 43 hälsomarkörer. Klicka på länken för att läsa mer.

 

Mediseras Hälsokontroll Stor är för dig som vill göra en bred hälsokontroll genom kartläggning och analys av blodvärden, totalt 35 hälsomarkörer. Klicka på länken för att läsa mer.
Stora Prestationstestet är för dig som vill göra en omfattande hälsokontroll.
38 st analyser som kan indikera diabetes, metabolstörning, hjärtsjukdom, bristande njur- och/eller leverfunktion, vitamin- och mineralbrist, sköldkörtelrubbning, sjukdom i prostata, testosteronnivåer, stressnivåer, anabolism och inflammation. Klicka på länken för att läsa mer.

Förutom stora hälsotester kan du givetvis också enbart testa specifika markörer så som sköldkörteln eller D-vitamin. 

Fettsyratest

Balansen mellan Omega-6 och Omega-3 i kroppen är av vikt för många olika processer och hälsotillstånd. Bland annat är det viktigt för hjärtat och blodets cirkulation, att hålla ner inflammation och för kognitiva funktioner. En bra Omega-6/Omega-3-balans ger även ökad insulinkänslighet, underhåller normalt blodtryck och normala blodfetter bara för att nämna några föredelar. Den kost vi äter idag bidrar tyvärr till en ökad obalans mellan Omega-3, som är antiinflammatorisk, och Omega-6, som är inflammatorisk. Ett Omega-3 index är också en viktig markör för risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdom.

Hos ArcticMed testar man 26 st fettsyror och är ett av Europas mest avancerade fettsyratest. Du tar det enkla fingersticksprovet hemma och skickar det per brev till Tyskland för analys.
Jag hjälper dig att tolka testresultatet och hur du ska optimera dina värden genom kost och kosttillskott.
Läs mer om testet och Omega-3 tillskotten på ArcticMed.

Via den här länken får du 10% Rabatt hos Arctic Med!
(Gäller 1gång för ny kund)

 

Boka gratis guidning

Är du osäker vilket test som passar dig eller har du andra frågor om rådgivning eller tester?
Fyll i formuläret nedan så kontaktar jag dig för att boka en 15 minuters gratis konsultation via telefon så hjälper jag dig. 

Du kan också boka tid för ett 15 min kostnadsfritt intromöte

Boka tid för intromöte

 

Teståterkoppling

Du kan boka 30 min rådgivning om du önskar vägledning och analys kring enbart ett testresultat, tex blodpanel eller fettsyratest.
Har du två eller fler test behöver du boka 60 minuter.

När du skickat in ditt test bokar vi en tid för en noggrann genomgång. Du får hjälp med en strategi för att förbättra och optimera dina värden, mötet sker via videomöte eller telefon.
Har du bokat kost- och hälsocoaching (“Grund” eller Startpaket”) går vi igenom testerna tillsammans vid våra möten.
Läs mer om mina tjänster, priser och hur jag arbetar här.

Vänligen,
Mia Vikander