Hälsotester Mage/Tarm

Det finns många olika hälsotester du kan göra beroende på problematik, symptombild eller målsättning. Förutom blodprover och fettsyratest arbetar jag vid behov med mer specifika tester så som tarmfloratest, SIBO, intoleranstester och näringsstatus. Läs mer om de olika testerna nedan.

 

Boka tid för intromöte

 

Metod:

Jag bokar ditt test via Nordic Labs som skickar test-kittet direkt hem till dig efter betalning.
Du kan ta provet/proven hemma och skickar sedan in det för labbanalys med DHL i ett adresserat kuvert som medföljer testkittet.

Frakt: Det tillkommer förbetald frakt av ditt test för att skicka det tillbaka till labbet a´18 euro.

GI MAP

Ett stort övergripande tarmfloratest och status på mage/tarm med DNA-teknik. Man testar för ett stort antal patogena bakterier, parasiter etc men också den normala tarmflorans balans etc. Man ser om man t.ex. bryter ner fett dåligt, hur bukspottkörteln fungerar och man får markörer för hur tarmslemhinnan mår etc.
Utifrån dessa parametrar anpassar man kosten mer exakt från början och kan prickskjuta ev. kosttillskott etc. Testet är ett avföringsprov. Provsvar tar ca 21 dagar.
Pris: 389 Euro (+18 Euro frakt)

Önskar du GI MAP + zonulin (en markör för läckande tarm) tillkommer 41 euro och priset är då 430 Euro + frakt.

CSAPx2

Även detta ett stort övergripande tarmfloratest och status på mage/tarm men här använder sig labbet av odling och mikroskopi för analys. CSAP står för Comprehensive Stool Analysis & Parasitology x2. Man tar avföringsprovet vid två tillfällen på olika dagar. Det här testet mäter bakterier, jästsvampar, parasiter och mycket mer via ett grundligt och komplett avföringsprov.

Man testar alltså även här för ett stort antal patogena bakterier, parasiter etc men också den normala tarmflorans balans. Man ser om man t.ex. bryter ner fett dåligt, hur bukspottkörteln fungerar och man får markörer för hur tarmslemhinnan mår etc.
Du hittar ytterligare information om detta test på Doctors Data’s hemsida

Provsvar tar ca 21 dagar.
Pris: 395 Euro (+18 Euro frakt)
Önskar du CSAPx2 + zonulin (en markör för läckande tarm) tillkommer 79 euro och priset är då 474 Euro + frakt.

SIBO

SIBO – Small intestinal bacterial overgrowth, eller bakterieöverväxt i tunntarmen på svenska. Man mäter genom ett utandningstest om man har bakterier som producerar vätgas och metangas i dina tarmar. SIBO är en vanlig orsak till bland annat IBS och nedsatt näringsupptag.

Själva testet tar 3 timmar då man blåser i ett rör var 20e minut. Man får äta lite speciellt 24 tim innan testet, men det kommer tydliga instruktioner.
Pris: 220 Euro (+18 Euro frakt)
Exempelrapport SIBO

Organix Comprehensive

Organix Comprehensive ett bra test som visar på cellmetabolism och näringsstatus. Testet ger en bild av hur väl man bryter ner fett och kolhydrater, mitokondriefunktion och energiproduktion, behov eller brister av mineraler och vitaminer, metylering, leverns avgiftningsfunktioner etc.  Det ger också indikationer på obalans i tarmfloran men inte lika specifikt som GI MAP. Testet är ett urinprov.
Pris: 325 Euro (+18 Euro frakt)
Exempelrapport Organix acids

Födoämnesintoleranser

Dessa tester mäter IgG-antikroppar mot födoämnen som är vanliga att man kan vara känslig mot. Testet är ett enkelt stick i fingret som du gör själv hemma.
Välj mellan två olika tester, ett stort och ett litet.

-Nordic Food Panel 96 IgG – BLOODSPOT
– Testar för 96 st olika livsmedel, IgG-antikroppar mot födoämnen som är vanliga att man kan vara känslig mot.
Pris: 199 Euro (+18 Euro frakt)
Exempelrapport 96 IgG
-Nordic Food Panel 184 IgG – BLOODSPOT
-Testar för 184 st olika livsmedel, IgG-antikroppar mot födoämnen som är vanliga att man kan vara känslig mot. Testkit innehållande allt du behöver samt instruktioner skickas hem till dig, båda IgG-testerna ger provsvar på svenska. Provsvar tar ca 16 dagar.
Pris: 295 Euro (+18 Euro frakt)
Exempelrapport 184 IgG

Boka gratis guidning

Är du osäker vilket test som passar dig eller har du andra frågor om rådgivning eller tester?
Fyll i formuläret nedan så kontaktar jag dig för att boka en 15 minuters gratis konsultation via telefon så hjälper jag dig. 

Teståterkoppling

Du kan boka rådgivning om du önskar vägledning och analys kring dina testresultat, då ingår:
-Noggrann testgenomgång
-Dokumentation
-Rådgivning

När du skickat in ditt test bokar vi en tid för en noggrann genomgång som du också får dokumentation på. Du får hjälp med en strategi för att förbättra och optimera dina värden och ett uppföljande möte 4-6 veckor senare.
Mötena sker via Zoom, telefon eller på plats på min mottagning i Älvängen.

Har du bokat ett längre program går vi igenom testerna tillsammans vid våra möten. Läs mer om mina tjänster, priser och hur jag arbetar här.

Boka tid för intromöte

 

Vänligen,
Mia Vikander