Rådgivning / Tjänster

Rådgivning / Tjänster

Kostrådgivning & hälsocoaching

Jag är Cert. Kost- och Hälsocoach och arbetar med hälsa utifrån ett evolutions- och funktionsmedicinskt perspektiv. Mina fokusområden är bland annat inflammatoriska tarmsjukdomar, allergier och IBS.
Jag arbetar även som föreläsare och kursledare.

Boka tid

Under många år hade jag själv magproblem vilket till slut resulterade i IBD-diagnosen Crohns sjukdom. Idag, med hjälp av bl.a. ett individanpassat kostprogram, är jag helt symptom och medicinfri. Jag vet vad det innebär att leva med en autoimmun sjukdom och hur det påverkar både en själv och människorna i ens närhet.

Med kost och livsstilsförändringar kan man verkligen revolutionera sin hälsa och alltså själv ta ansvar och kontroll över sin egen situation.
Att genom kostrådgivning och hälsocoaching få chans hjälpa människor med olika typer av problem och ohälsa, att få bidra med kunskap, inspiration och motivation är min främsta drivkraft!

Arbetssätt

Jag arbetar strukturerat och noggrant för att vi tillsammans ska hitta en väg och en lösning som fungerar för just dig, i din vardag, efter dina förutsättningar, och dina möjligheter. Vi arbetar fram en plan som ska hålla på lång sikt och du får alltid med dig dokumentation från våra möten. Utöver kosten gå vi igenom hur stress, sömn, träning, återhämtning m.m påverkar hälsan. Jag ger förutom kostrådgivning också återkoppling på blodpaneler, analyserar tarmfloratester, SIBO-test, fettsyreprofiler och födoämnesintoleranser.

Ett typiskt första möte

Under vårt första möte utgår vi ifrån hur din situation ser ut i idag samt vilka mål och förväntningar du har på våra möten. Vi går igenom den hälsoenkät som du har fyllt i förväg. Har du gjort grundläggande labbtester går vi även noggrant igenom dessa resultat.
Här kan du läsa mer om de tester jag använder mig av.

Tillsammans sätter vi upp ett tydligt individuellt anpassat program just för dig.
Du ska känna dig klar och trygg med hur du ska starta, komma vidare och nå dina mål. Vi bokar ev. vidare tester och uppföljningsmöten.

Glöm inte att du kan använda ditt friskvårdsbidrag!
Våra möten äger rum i på min mottagning på Postvägen 4 i Älvängen (4 mil norr om Göteborg) eller via videolänk på plattformen Zoom.

 

Boka tid

För andra förfrågningar, fyll i formuläret nedan så kontaktar jag dig omgående.

Vänligen,
Mia Vikander