Livsmedel & Tillskott

Sidan innehåller annonslänkar

Vi har under resans gång hittat både favoritprodukter och livsmedel som vi använder och som vi tycker underlättar livet när man följer det autoimmuna protokollet, eller lagar mat enligt paleo. Eller håller på att lära sig och anpassa sig till sin nya livsstil och hälsosatsning.
Det här är en samlingssida med läs- och köptips för de olika produkter, livsmedel och kosttillskott som vi använder och känner att vi kan rekommendera.
Därför hittar du med andra ord bara produkter som vi använder själva, böckerna står i bokhyllan, livsmedlen står i skafferiet och tillskotten intas.

Har du hittat ett recept men har inte alla ingredienser hemma? Kolla in vår omvandlingstabell med några grundregler och tips som du alltså kan prova dig fram med.

Jag brukar länka till olika livsmedel i själva recepten, men många frågar ändå efter specifika tips på livsmedel och inköpsställen. Jag satt ihop en lista på var man hittar olika livsmedel och vilka som är rena, utan tillsatser och av bra kvalitet du hittar listan Livsmedel A-Ö här.

 

Livsmedel

Gröna gårdar

Gröna gårdar säljer ekologiskt och gräsuppfött kött från gårdar runt om i Västsverige och levererar till utlämningsställen. Vi köper gärna deras buljongbox och kokar egen benbuljong

Dorimax

Hos Dorimax köper vi många av specialprodukterna som vi bakar med. Cassavamjöl, Jordmandelmjöl, JordmandlarKokosblomsocker, Inulin från Cicoria, Grönbananmjöl etc.
Jämn och hög kvalitet och väldigt spännande produkter.
Det finns särskilda kategorier där man tydligt ser vilka produkter som är godkända inom det autoimmuna protokollet!

Kosttillskott och livsmedel, via Bodystore:
Bodystore har ett enormt brett sortiment av både livsmedel, kosttillskott och hudvård. Fri frakt över 99 kr. Då och då har de extra bra kampanjer och då försöker vi tipsa om rabattkoden till alla som prenumererar på vår blogg. Deras aktuella kampanjer kan du alltid nå via
den här länken: Bodystore alla kampanjer.

Cassavamjöl

Det är skillnad på Cassavamjöl och Cassavamjöl och beroende på vilket man använder får man olika resultat. Vi skriver oftast ut vilket mjöl vi använder i recepten just av den anledningen. Cassavamjölet från Rawfoodshop använder vi till vårt knäckebröd, det innehåller mer stärkelse och är inte lika bra att baka med än det från Dorimax (se ovanför). Men till knäckebröd passar detta perfekt då det suger extra vätska.

Helhetshälsa

Helhetshälsa är en svensk kosttillskottgrossist med egen svensk tillverkning. De har massor med olika kosttillskott och det är väldigt individuellt vad man behöver för att läka eller optimera sin hälsa. Av den anledningen tipsar vi inte om några specifika kosttillskott.
Däremot rekommenderar vi gärna Probioplex (AIP godkänd) för att göra kokosyoghurt!

Nyttoteket

Nyttoteket har många högkvalitativa produkter som alla är helt fria från tillsatser. De innehåller aldrig onödiga ingredienser som artificiella sötningsmedel, fyllnadsmedel, emulgeringsmedel, färgämnen, gluten, GMO eller socker. Därför använder vi deras Pure Gelatin i bakning, Clean collagen , MCT-olja och C8 oil som tillskott. Prova att göra eget godis med Pure Gelatin eller PaleoLatte med MCT-olja.

Holistic

Holistic är också ett svenskt företag som levererar fina produkter. Lactovitalis Pro är en superbra probiotika att göra egen kokosyoghurt på. Den är lite dyrare än Probioplex men använd ett par matskedar av kokosyoghurten när du sätter en ny batch så sparar man in på kapslarna!
D-vitamindroppar i olivolja är ett praktiskt sätt att använda samma tillskott till hela familjen, man doserar olika bara och barnen slipper kapslar.

Arctic Med

Arctic Med erbjuder marknadens bästa Omega-3 olja  och håller alltid högsta kvalitet. Balansen mellan Omega-6 och Omega-3 i kroppen är av vikt för många olika processer och hälsotillstånd. Bland annat är det viktigt för hjärtat och blodets cirkulation, att hålla ner inflammation och för kognitiva funktione. En bra Omega-6/Omega-3-balans ger även ökad insulinkänslighet, underhåller normalt blodtryck och normala blodfetter bara för att nämna några fördelar. Den kost vi äter idag bidrar tyvärr till en ökad obalans mellan Omega-3, som är antiinflammatorisk, och Omega-6, som är inflammatorisk.
Läs mer om fettsyratest och Omega-3 oljan på ArcticMed. Omega-3 oljan som vi använder och rekommenderar heter Omega-3 premium (köp tex hos Bodystore)  och är av högsta kvalitet med naturligt höga dos av EPA och DHA utan att vara ett högkoncentratstillskott.

Via den här länken får du 10% Rabatt på hela ditt köp hos Arctic Med!
(Gäller 1gång för ny kund)

Är du intresserad att ta ett fettsyratest så hjälper jag dig gärna, boka en telefontid med mig så går vi igenom allt du behöver veta!
Läs mer om hur jag arbetar med hälsotester här.

 

Upgrit

Upgrit.se erbjuder det senaste inom Biohacking för maximal fysisk och mental prestation. Produkterna de erbjuder är noga utvalda som de absolut bästa på marknaden.
Vill du vara med i min kundlista och få 10% rabatt på deras sortiment? Fyll i det här formuläret

Upgrit har inte bara kosttillskott utan även några riktigt goda livsmedel. Mina favoriter är Kokossmör, cashewsmör och mandelsmör.