fbpx

Matig frukostfralla och en kopp buljong. (Paleobröd)

Matig frukostfralla och en kopp buljong. (Paleobröd)

Det finns en del riktigt bra Paleo/LCHF bröd. LCHF och Paleo har många gemensamma nämnare och det här receptet kom min mamma och gav till mig. Hon hade hittat det i en LCHF Facebookgrupp. Jag gjorde om det lite för att passa oss och det blev en riktigt god och framförallt matig frukostfralla, tekaka. Klart grövre konsistens än våra andra favoriter som är mer luftiga i konsistensen. Den passar bättre till hamburgerbröd tex. Det receptet hittar du under länken Paleobröd helt enkelt. Sen finns ju tortillas och muggbröd också, om man är inne i brödsvängen alltså. Det är bara att kika i menyn under recept/bröd.

Det här är en ny favorit när man vill ha en matigare frukostfralla som mättar ett tag. Dessa fick följa med till Stockholm som matsäck och då bad ni mig lägga upp receptet, sagt och gjort, hoppas ni ska tycka om det!

Bilderna är förhoppningsvis lite finare än tågfrukosten, här åt vi dem med lite sallad, prosciutto och en kopp benbuljong. En härlig start på dagen!

Tips!
Det är enkelt att koka egen buljong och är en riktigt läkande dryck för kroppen. Benbuljong är otroligt näringsrikt och innehåller viktiga mineraler och aminosyror vi inte annars får i oss så mycket av. (Och rent utseendemässigt har det gjort underverk för mina naglar!) 🙂
Klicka på länken för recept på buljongen.

Matig tekaka

De går fint att frysa! Dela dem först så tinar de snabbare.

Portioner: 2 st bröd
Ingredienser
  • 4 st Ägg
  • 0,5 dl Mandelmjölk eller Kokosmjölk
  • 15 g Kokosolja smält
  • 2 msk Chiafrön eller linfrön
  • 0,75 dl Kokosmjöl
  • 1 msk Fiberhusk
  • 0,5 tsk Himalayasalt
  • 1 tsk Bakpulver
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
    Vispa äggen pösiga med elvisp. 

  2. Blanda i mjölk och smält olja i äggen.

  3. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll sen i äggblandningen. 
    Rör ihop till en smet och låt svälla i 5 minuter. 

  4. Om smeten fortfarande är väldigt rinnig pudra på lite mer kokosmjöl. Det brukar inte behövas mycket. 
    Fukta händerna med vatten och forma degen till 2 bollar. 
    Platta ut dem lite på ett bakplåtspapper. Garnera med lite frön om du vill.

  5. Grädda mitt i ugnen i ca 17 minuter. 
    Låt svalna lite på plåten innan du delar dem.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *