Köttfärslimpa, riktig mat i vardagen! (Paleo)

Köttfärslimpa, riktig mat i vardagen! (Paleo)

Ni vet ju vid det hör laget att vi gillar enkla, men nyttiga, middagsrätter. Det gör inget att det tar lite tid ibland, men det får inte vara för omständigt på vardagar. Det varken orkar man eller har tid med. Det här är en sån där rätt som när man sätter sig vid middagsbordet känner sig grymt nöjd med.
Riktig mat.
Som mormors mat, sa vi när vi satt vid bordet.
Och då blir det både gott i magen och själen.
Numer helt utan gluten och spannmål. Och tänk, barnen märkte ingenting!

Det krävs inte så mycket ansträngning med köttfärslimpa faktiskt. Det tar en timme i ugnen men förberedelserna går fort.
Vill man kan man ju hoppa över att linda in den med bacon så går det ännu fortare.

Den här gången serverade vi med lingonsylt och spaghettipumpa (barnen vägrade givetvis pumpan och åt potatis. ) men vi tänker att guldmos skulle funka fint också!
(Ja, det vägrar barnen också, men potatis funkar ju som sagt…) Klicka på länkarna för recept!

Ha en fin dag!

Glöm inte att följa oss på Instagram eller Facebook för mer inspiration, och tips om olika recept!

Vill du ha mer tips på goda grejer?
Kika på våra receptsamlingar och AIP-menyer i webshoppen

Vi har också Kom-i-gång-med-AIP-kurs. Den heter “AIP – tillsammans 30 dagar” och återkommer några gånger varje år.
Läs mer här

Köttfärslimpa

Portioner: 6 portioner

Ingredienser

  • 1 kg Blandfärs
  • 2 st Små gula lökar
  • 5 msk Potatismjöl
  • 1,5 dl Vatten
  • 2 tsk Salt
  • 4 krm Vitpeppar
  • 2 st Små ägg
  • 2 pkt Bacon
  • Kokosolja eller Ghee till ugnsformen
  • Valfrittt: Kokosgrädde till såsen

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
    Finhacka löken.
  • Blanda lök, potatismjöl, vatten, salt och vitpeppar i en bunke.
  • Lägg i köttfärsen och knäck äggen i smeten. Rör runt till en jämn, fast smet. 
  • Ta en ugnsform och smörj den med olja eller ghee. 
    Lägg baconet i botten tvärs över formen med start i mitten och upp mot kanterna.
  • Forma köttfärsen till en limpa och lägg ovanpå baconet. 
  • Vik över baconskivorna över limpan. 
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme.
    Se
     till att innertemperaturen är minst 72 grader om du är osäker på om den är klar. 
  • Tips! Om du inte vill ha bacon runt köttfärslimpan klicka på lite ghee ovanpå.
    Använd skyn i formen för att göra en god sås, koka bara upp med lite kokosgrädde.


2 kommentarer på ”Köttfärslimpa, riktig mat i vardagen! (Paleo)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg