Bananplättar med Fiberhusk/Pfylliumfrö

Bananplättar med Fiberhusk/Pfylliumfrö
Inlägget innehåller annonslänkar

Sommaren är här och vi blir sugna på nya rätter och framförallt nya tillbehör till grillen. Snart kommer det recept på både hamburgare, pommes och chutney! Men när jag börjar scanna recept runtomkring så inser jag att det blir lättare om jag återintroducerar vissa livsmedel för att få det riktigt bra. Och det är ju en bra morot om något! Så valet av den 7e återintroduktionen blir Pfylliumfrö i form av Fiberhusk i snabba Bananplättar.

Kort info:
Fiberhusk består av malda skal från psylliumfrön. De kan användas för att ersätta vetemjöl och gluten i bakning och matlagning. Fiberhusk innehåller 85 % fibrer. Fibrerna sväller i kontakt med vätska och kan hjälpa att binda samman degar, som är liknande effekt som gluten har.

Dessa blev riktigt goda tycker jag, inte alls ett alternativ tycker min man som inte alls gillar banan i varmt tillstånd…:)
Bananplättar är perfekt snabblagad frukost. Du behöver inget plättjärn då smeten inte flyter ut så mycket som vanliga pannkakor.

 

Vill du inte stå och steka plättar? Prova vårt recept på Bananpannkaka i ugn, perfekt matsäcksmat!

Vilken stekpanna?

Livet blir lättare med en bra stekpanna! När jag steker plättar eller pannkaka använder jag en gjutjärnspanna avsedd just för pannkakor. Hur bra som helst! Plättarna blir bra om man häller sakta små plättar så de inte flyter ut. Då behövs inget plättjärn, man kan gärna låta smeten stå några minuter så fiberhusken hinner suga upp vätska.
Vi använder en gjutjärnspanna från Karl Petter som verkar svår att få tag i, men det finns likadana tex från Carl Victor eller Skeppshult.

Bananplättar

Funkar lika bra i stekpanna som i plättjärn. Smeten håller ihop bra. 
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid10 minuter
Total tid15 minuter
Portioner: 8 st

Ingredienser

 • 1 st Banan
 • 2 st Ägg
 • 1 tsk Fiberhusk
 • 1 krm Vaniljpulver valfritt
 • 2 msk Ghee alt kokosolja

Instruktioner

 • Lägg alla ingredienserna i en bunke och mixa med stavmixer till en slät smet. 
 • Stek plättarna i lite ghee i stekpanna eller plättjärn. 
  Servera med till exempel hallon och kokosgrädde!
 • Andra topping tips kan vara:
  Kanel
  Kokos
  Lönnsirap
  Jordgubbar
  Hemmagjord sylt


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg