Vårt paleojulbord

Vårt paleojulbord
Inlägget innehåller annonslänkar

Den här julen blir inte sig lik. Inte för dig heller gissar jag.
Men i och med att läget är som det är så har vi varit mer hemma och pysslat mer i köket och en hel del nya recept har kommit upp här på hemsidan. Och ett paleojulbord börjar ta form.

I år blir det bara vi fyra här hemma, vi tänkte bjuda på ute-glögg med den närmsta familjen och gå på någon liten gemensam julpromenad om vädret tillåter. Själva julmiddagen tänkte vi äta tillsammans med mormor och morfar över FaceTime. Känner vi barnen rätt så är de inte så intresserade av att sitta och äta med oss en timme. Så på så sätt får vi alla lite sällskap! 🙂

Vi har lagt in 4 olika sillar som vi delar med min mamma och man och de gör några och delar med oss. Kanske några andra rätter med, vi har turen att bo nära varandra så det blir en kort matbytar-promenad!
Vi har gjort detsamma med den gravade laxen. Jag har lagt in en variant och så byter jag med bonussyster som också gjort ett par!

Paleojulbord

Om du behöver lite sistaminuten inspiration och recept så har jag samlat lite av vad vårt julbord kommer att bestå av här.
Jag inser när jag läser listan att det inte blir så stor skillnad på innehåll i år som andra år. Men däremot mängden, det blir helt klart mindra av allt när vi är fyra och inte 14! 🙂

Olika sillar, i år har vi lagt in sill från grunden och gör några nya smaker bland annat senapssill.
Köttbullar
Revben, kanske med nån ytterligare kryddning.
– Gravad lax (från vår påskmats-samling)
– Skinka såklart. Men den är jag inte så noga med så Niclas gör en icke-paleovariant som han gillar.
– Potatis till barnen

Majonnäs till ägghalvorna (Med räkröra från vår påskmats-samling)
Egenlagad senap till skinka och sill. Dijonsenap (ica eller Kung Markatta har varianter som är ok)
Äppelmos till skinkan

FröBröd, en gammal favorit, sååå  gott med skinka och senap på i mellandagarna.
Kanel och apelsinglaserad palsternacka om ork finns. 🙂
– Grönkålssallad med mâchesallad, granatäpple, apelsin, rödlök, färska fikon och en saffransvinägrett (utan vitlök).

–Ris á la Malta med apelsinfileér (gjord på tapiokapärlor och gudagod! Finns i vår jul-receptsamling
– Glögg
– Mjölkfri knäck
– Egen After Eight

– Apelsinchoklad (typ ischoklad) Finns i vår jul-receptsamling
– AIP-pepparkakor
– Nötter och frukt

God Jul!
/Mia och Niclas



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.