Gör egen After Eight – mintkakor – Paleostyle

Gör egen After Eight – mintkakor – Paleostyle
Inlägget innehåller annonslänkar.

Det är ju så roligt att ta fram nya bakrecept, och här kommer ett helt nytt på hur man gör sin egen After Eight!
Till jul har det alltid stått ett paket med After Eight vid glöggen men i år så kommer det definitivt bli dessa egna After Eight – mintkakor – istället! De är inte krämiga inuti, men smaken är gudomligt god! Har man burken lite på glänt i kylen doftar det mint när man öppnar dörren. 🙂

Den goda mintsmaken kommer av Pepparmyntsolja från Apoteket. Man behöver inte mycket och öppnad flaska förvaras i kylen. Det sägs att pepparmyntsolja ska vara bra mot möss också!? Det tipset fick jag i alla fall när jag handlade pepparmyntsoljan på Apoteket. 🙂

Mintfyllningen

Själva mintfyllningen består bara av tre ingredienser varav pepparmyntsoljan är den ena. De övriga är:
Kokosolja
 Ekologisk och kallpressad såklart.
Kokossmör Denna kommer från Upgrit och är absolut godast tycker vi, men kokossmör finns också på tex Råvarubutiken eller MEDS. (Skriv upp dig på min kundlista här så får du 10% på Upgrits sortiment.)

Du kan också göra ditt eget kokossmör, det tarvar lite mixer-tålamod bara! Jag har inte provat att använda eget kokossmör i det här receptet, så jag friskriver mig lite grann från ansvar. 🙂

(AIP-tips: Hoppar du över chokladöverdraget har du goda små mintbitar som är AIP!)

Chokladöverdraget

I receptet här nedan gör vi vår egen choklad. Enkelt, kul och supergott. Men du kan också göra en snabbvariant genom att helt enkelt smälta färdig choklad. Vår favorit är RawChokladfabrikens Raw Choklad EKO. (Finns även på  Jordklok) Det senaste har vi faktiskt även hittat den på Ica Maxi i Kungälv och på Fram-butiken i Göteborg.

Men följer du receptet nedan så behöver du följande 4 ingredienser:
Kakaosmör -eko och raw, gjord på kallpressad kakaomassa. Tillverkas genom kallpressning av kakaobönor och smälter vid ca 35 grader.
Raw Kakao -eko och helt raw!
Vaniljpulver -eko och kravmärkt, klar favorit!
Lönnsirap (eller honung eller Raw agavesirap)

Tips! Det är som sagt enkelt att göra egen choklad, här finns mer tips: Gör din egen choklad


Knöla gärna ihop pappret till en boll först och veckla sen ut det och lägg i formen. Det blir lättare och bitarna får sen ett lite fint mönster.

Glöm inte att följa oss på Instagram eller Facebook för mer inspiration, och tips om olika recept!

Skriv ut receptet
4 från 1 röst

Aftereight Paleostyle

Måltid: kakor
Kök: äggfritt, Glutenfritt, Paleo, Raw, Vegan
Portioner: 20 st

Ingredienser

  • MINTFYLLNING:
  • 100 g Kokossmör
  • 60 g Kokosolja
  • 2 krm Pepparmyntsolja
  • CHOKLADÖVERDRAG:
  • 50 g Kakaosmör
  • 2 msk Raw Kakao
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 4 tsk Lönnsirap eller honung

Instruktioner

  • Börja med MINTFYLLNINGEN.
    Klä en for ca 10x20 cm med bakplåtspapper. Knöla gärna ihop pappret till en boll först och veckla sen ut det och lägg i formen. Det blir lättare och bitarna får sen ett lite fint mönster.
  • Smält ingredienserna i ett vattenbad och blanda noga. Häll i formen och låt stelna i kylen ca 1 timme.
  • CHOKLADÖVERDRAG:
    Ta mintfyllningen ur kylen innan du börjar så att den får bli liiite varmare. Då fastnar chokladen bättre. Lyft bakplåtspappret med fyllningen ur formen.
  • Smält ihop ingredienserna till chokladfyllningen i ett vattenbad. Blanda noga.
  • Lyft mintfyllningen försiktigt från bakplåtspappret och lägg åt sidan.
    Lägg bakplåtspappret i formen och häll i hälften av chokladen. Sprid ut över hela bottnen.
  • Lägg mintfyllningen på chokladen och tryck försiktigt så inga luftbubblor bildas i botten.
  • Häll resten av chokladen ovanpå mintfyllningen. Sprid ut.
  • Låt stelna helt i kylen. Skär försiktigt fina rutor med en varm, vass kniv. (värm under varmvatten). Ät och njut!
  • Förvaras i lufttät burk i kylskåp.


4 thoughts on “Gör egen After Eight – mintkakor – Paleostyle”

  • 4 stars
    Dessa är farligt goda, för att inte säga helt beroendeframkallande:-)! Man får verkligen akta sig så att man inte äter för många, både kokosolja och pepparmyntan gör en ju en aning knasig i magen:-) Jag har dock modifierat receptet något. Jag gör en och en halv sats av chokladen och adderar också några fler droppar av pepparmyntsoljan eftersom jag verkligen gillar när det är sting i den smaken.
    Jag undrar dock hur sjutton ni får till så fina bitar?! När jag försöker att skära dem blir det sannerligen inga fina rutor:-)

    Tack för en jättebra sida! Jag är här ofta, och ska beställa era recepthäften!

    Vänliga hälsningar
    Maria Gruber Wikström

    • Hej Maria,
      Ja visst är de! 🙂
      Vad bra att du justerat receptet till hur du vill ha det, och tack för tips!
      Jag skär tålmodigt och försiktigt med varm kniv (hett vatten och torka av), låter kniven glida igenom och inte trycka för hårt. Jag gillar ju det där pysslet 🙂
      Det gäller också att krämen inte är för kall så att chokladen “fastnar” lite i den.

      Roligt att du tycker om vår sida, tack! <3
      Ha en fin dag!
      /Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg