Kokossmör

Kokossmör

Jag är inte någon superfan av kokossmak men har sakta men säkert vant mig, man har ju inte så mycket val… Nu tycker jag i alla fall att det är ok. Men det är fortfarande inte roligt när kokossmaken tar över. Så när jag smakade kokossmör första gången blev jag förvånad över hur gott jag tyckte det var! Det verkar som om smaken av kokos förändras lite när man tex vispar grädde eller gör smör.
Eller så är det bara jag som upplever den så.
Konsistensen är i alla fall len men samtidigt lite sträv, och ändå inte riktigt den där tok-kokos-smaken. Det är riktigt gott till knäckebröd eller tortillas som snacks när övriga sällskapet äter ost och kex!
Det är dessutom förbaskat enkelt att göra.

Kokossmör

Ingredienser

  • 0,5 paket Riven kokos

Instruktioner

  • Häll kokosen i en mixer. Vi använder en "bullet". 
    Mixa länge. Typ 10 minuter tills smöret blivit slätt. 

    Vår mixer klarar inte så länge så vi kör nån minut och låter den svalna en stund in emellan.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg