Att göra egen choklad – så enkelt! (paleo)

Att göra egen choklad – så enkelt! (paleo)
Inlägget innehåller annonslänkar

Det är inte helt enkelt att hitta en bra chokladkaka på butikshyllorna… Vår favorit är RawChokladfabrikens Raw Choklad EKO. (Finns även på  Jordklok) Det senaste har vi faktiskt även hittat den på Ica Maxi i Kungälv och på Fram-butiken i Göteborg. Men har man inte de godingarna hemma så är det faktiskt superenkelt att göra egen choklad, det blir inte ens en massa disk! Här bjuder vi på vårt favoritrecept som är helt utan sötning.

Som grund behöver du:
Kakaosmör -eko och raw, gjord på kallpressad kakaomassa. Tillverkas genom kallpressning av kakaobönor och smälter vid ca 35 grader.
Raw Kakao -eko och helt raw!
Vaniljpulver -eko och kravmärkt, klar favorit!

Här nedan hittar du receptet på vår favorit som också innehåller hackad mandel, lakritspulver, kakaonibs och frystorkad hallon. All-in och alltså vääääldigt gott! 😉

OLIKA SMAKSÄTTNING

Varför inte prova några andra smaksättningar? Här kommer lite tips:
Oraffinerat havssalt
Kakaonibs
Riven kokos
Tranbärspulver
Blåbärspulver
Honung
Russin
Nötter
Frystorkade jordgubbar


Choklad och hälsa

Man kan också hitta hälsosamma anledningar till att göra egen choklad när man villhöver en bit vardagslyx.
Till exempel ska mörk choklad hjälpa mot högt blodtryck och även vara bra för hjärt- kärlhälsan. Choklad är rik på flavonoider som verkar antiinflammatoriskt. Kakao är också en bra källa till bland annat magnesium och kalium.

Fler goda chokladrecept

Här hittar du några till favvorecept, söker du på “choklad” uppe i sökrutan hittar du ännu fler!

Chokladrutor med havssalt

Chokladkaka

Brownies

Kladdkakekakor

Chocolate chip cookies

Choklad

Enkelt recept på choklad som du kan variera efter egen smak och vad som finns hemma!

Maträtt: Snack
Kök: äggfritt, Glutenfritt, Keto, LCHF, Mjölkfritt, Paleo, Raw, Vegan
Ingredienser
  • GRUNDRECEPT:
  • 100 g Kakaosmör
  • 1 dl Raw Kakao
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • SMAKSÄTTNING:
  • 1 tsk Lakritspulver
  • 0,75 dl Hackade mandlar
  • 0,75 dl Frystorkade hallon
Instruktioner
  1. Klä en form ca 15x20 cm med bakplåtspapper.

  2. Smält kakaosmöret i ett vattenbad.

  3. Blanda i kakao och vaniljpulver, blanda noga. (Här är grundreceptet klart!)

  4. Smaksättning:

    Blanda i lakritspulvret och häll sen över chokladen i formen.

  5. Hacka mandeln och strö den och de torkade hallonen över chokladen.

  6. Ställ in i kylen för att stelna.

    Bryt chokladen i delar och njut!

close
Vill du veta när AIP-appen lanseras?

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg