fbpx

Kladdkakekakor på Kladdkakans dag (Paleo)

Kladdkakekakor på Kladdkakans dag (Paleo)

Idag är det kladdkakans dag och flödet på sociala medier svämmar över av goda kladdkakor! (Oss hittar du förutom här även på Instagram och Facebook)
Vi drar såklart vårt strå till stacken en dag som denna och bjuder på vår variant med dessa superkrämiga Kladdkakekakor!

Receptet kommer från vår receptsamling ”Kalas & Fikastunder”. Där hittar du massor av godsaker att bjuda på vare sig man äter paleo eller har någon allergi eller intolerans. Inkluderande recept som min mamma brukar säga! 🙂

Kladdkakekakor

Kladdkaka och småkaka i ett. Eller små och små, dessa kladdkakekakor blir ganska stora. Enkla att göra och riktigt kladdiga inuti!
De ska bara vara inne cirka 5 minuter för att fortfarande vara kladdiga inuti, tiden kan ju variera med vilken ugn man har. Vårt tips är att känna efter om kakan har blivit lite fast ovanpå efter cirka 4 minuter. Har den det så ta ut en, dela och se så att konsistensen inuti är som du vill ha den. Då får du dessutom en kaka mer än alla andra. Någon måste ju offra sig i rollen som avsmakare…

Visste du att..

Kladdkakan kom till Sverige i slutet av 1970-talet. Den var väldigt annorlunda mot den klassiska lite torrare sockerkakan. Kladdkaka innehåller traditionellt inte något bakpulver vilket gör den mindre fluffig.

Tips!
Prova gärna våra andra recept med smak av choklad, vad sägs om:

Chocolate chip almond cookies (Paleo)

Chokladkaka med touch av lakrits (Paleo)

Lakrits & Chokladbollar (Paleo)

Chokladrutor med havssalt (Paleo)

Kladdkakekakor
Maträtt: kakor
Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 6 st
Ingredienser
  • 100 g 85% Mörk Choklad
  • 30 g Ghee/smör/kokosolja
  • 0,75 dl

    Cassavamjöl från Dorimax

    eller 0,4 dl kokosmjöl
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 0,5 krm Salt
  • 1 st Ägg
  • 1 dl Kokossocker
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°C.

    Klä en plåt med bakplåtspapper.

  2. Smält choklad och ghee i ett vattenbad på spisen.

  3. Blanda cassavamjöl, vaniljpulver och salt i en bunke.

  4. Vispa ägg och kokossocker ljust och pösigt med elvisp.

  5. Vispa i den smälta chokladen i äggsmeten.

    Blanda i de torra ingredienserna och vispa slätt.

  6. Klicka ut 6 lika stora kakor glest på plåten.

  7. Grädda i cirka 5 minuter.

    Kakorna ska vara fasta utanpå men kladdiga inuti.

 



2 thoughts on “Kladdkakekakor på Kladdkakans dag (Paleo)”

  • Oh! dem lyckades jag men (ej duktig i köket) men tackar för alla dina recept!!!! prövade dessa och dem blev såååå goda !!!
    Kansse ej så perfekta var lite svårt klicka dem på plåten ,,men lätta att göra och himelens goda !!!
    Man saknar mest bröd o bakverk ,, och här finns det massa recept,,
    skall försöka pajer,,pizza och LEVERPASTEJ !!!
    kram och tusen tack för dina recept !!!

    • Hej Magdalena,
      Tusen tack för dina fina ord, vad glada vi blir!!
      Åh ja… leverpastejen den är såååå god! 🙂
      Kram från oss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *