Lakrits & chokladbollar (Paleo)

Lakrits & chokladbollar (Paleo)

Lakrits & chokladbollar (Paleo)

Kan godsaker vara lite för goda? Ja, de kan kanske det. I alla fall om man råkar äta upp en hel sats av dem alldeles för fort. När det bara inte går att låta bli…
Efter totalt överintag av dessa lakrits & chokladbollar fick jag ge mig godsaks-förbud ett tag. Men! Igår var vi på släktkalas och då var jag bara tvungen att göra en laddning och ta med till fikat. De tog slut där också!

Det var dock lite tidspress så jag hoppade över steget att rulla dem i hackad choklad, och det funkade lika bra det med. Men vill man lyxa till det lite extra så är det en väldigt fin detalj och lite extra gott.

Paleobuffé

Det har varit en härlig helg med släkt som samlades nere i Skummeslövsstrand (lite utanför Båstad) tillrest från olika hörn av Sverige. Och som vi har ätit gott! Det har varit mycket mat och olika sorters mat. Det har funnits något för alla vare sig man ätit AIP, paleo, glutenfritt, laktosfritt eller vegetarianskt. Så härligt! Recept på Morbror Görans paleo paté kommer inom kort, den var himmelsk!
Det får bli en bra, nyttig, avvägning till dessa gränslöst goda Lakrits & chokladbollar!

Ha en fin söndag!

Tips!
Här hittar du fler recept på rawbollar och andra snacks.

Lakrits & Chokladbollar
Portioner: 35 st
Ingredienser
  • 3 dl Cashewnötter
  • 12 st Dadlar
  • 2 msk Raw Kakao
  • 2 msk Ghee/smör/Kokosolja
  • 1,5 tsk Lakritspulver
  • 1 krm Salt
  • 2 msk Kakaonibs
  • VALFRITT EXTRALYX:
  • 100 g 85% Choklad smält och hackad
Instruktioner
  1. Blötlägg cashewnötterna i 2 timmar, ELLER om du har bråttom lägg nötterna i kokhett vatten i 10 minuter. Skölj av. 

  2. Kärna ur dadlarna.
    Lägg cashewnötter, dadlar, kakao, ghee, lakritspulver och salt i en mixer. 
    Mixa till en ganska jämn smet. Efter en stund blir blandningen till en klump som sakta åker runt i mixern. Då börjar den bli färdig!

  3. Ta ur cashewklumpen ur mixerna och tryck ut den lite med händerna så att du kan strö över och baka in kakaonibsen. Se till att de blir jämnt fördelade. 
    Forma en stor boll och lägg in i kylen ca 30-60 min. 

  4. Ta fram cashewröran och forma lagom stora bollar. Glöm inte smaka då och då, men ät inte upp allt på en gång. 😉

    Förvaras i lufttät burk i kylen.

  5. Om du vill lyxa till det lite extra: 
    -Hacka halva chokladen i småbitar.
    -Ta andra halvan av choklad och värm försiktigt i ett vattenbad. Rulla sen bollarna i den smälta chokladen och sen i chokladhacket. 



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *