PaleoMajonnäs

PaleoMajonnäs
inlägget innehåller annonslänkar

Majonnäs

Ett enkelt recept på paleomajonnäs, man använder hela ägget inte bara gulor. Se till att alla ingredienser håller samma temperatur.
Viktigt är också att man använder en Olivolja som är Extra mild, annars blir majonnäsen besk. Vi använder Zetas Extra Mild olivolja  och ekologisk ofiltrerad äppelcidervinäger från Kung Markatta.

Smaksättningar

Prova dig fram till olika majonnäsbaserade såser, till exempel:

  • Smaksätt med vitlök för en god aioli.
  • Färsk basilika, persilja och rivet citronskal
  • Vitlök och lime
  • Dill, gräslök och citron till fisk

Majonnäs (Paleo)

Portioner: 3 dl

Ingredienser

  • 1 st Ägg
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 1 msk Äppelcidervinäger eller Citronsaft
  • 2,3 dl Extra Mild Olivolja
  • 1 krm Salt
  • Vitpeppar efter smak

Instruktioner

  • Knäck ägget i en hög, smal mixerbunke
  • Tillsätt dijonsenapen, och äppelcidervinägern/citronsaften.
  • Häll sist på den extra milda olivoljan och låt stå någon minut så att oljan lägger sig fint över de övriga ingredienserna.
  • Sätt mixerstaven i botten och börja mixa, dra mixern sakta uppåt efter några sekunder och för sedan mixerstaven upp och ned några gånger tills det mixat sig väl.
  • Tillsätt salt och vitpeppar.
  • Mixa lite till så att allt blandar sig.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg