Nyttotekets Collagen, gelatin och C8 oil i vår Webshop!

Nyttotekets Collagen, gelatin och C8 oil i vår Webshop!

Vi är väldigt glada att vi nu fått in fina produkter från Nyttoteket i vår webshop!
Vi har valt att initialt ta in de tre produkter som vi själva har använt i flera år och som är en del av vår vardag. Nyttoteket har många högkvalitativa produkter som alla är helt fria från tillsatser. De innehåller aldrig onödiga ingredienser som artificiella sötningsmedel, fyllnadsmedel, emulgeringsmedel, färgämnen, gluten, GMO eller socker.

Här kan du läsa lite mer om dem och hur och varför vi använder dem!

Pure Gelatin

Pure Gelatin kommer från kor som betar på naturliga betesmarker året om. Produkten är helt doft- och smaklös vilket gör det enkelt att integrera den i många olika typer av sammanhang.  Vi använder alltid Nyttotekets gelatin när vi bakar och gör eget paleo eller AIP-godis.

Att göra “gelatinägg” är dessutom ett praktiskt sätt att ersätta ägg i olika bakverk, du hittar recept här nedanför men kan också läsa mer om gelatinägg här. Du kan tex använda gelatin istället för ägg i Morotskaka (AIP)lågkolhydratsgranolaAIP-mandelmusslor eller olika varianter av pannacotta. Det bästa resutatet av gelatinägg får man med Gelatin från Nyttoteket, det går att vispa upp riktigt fluffigt.

Här kan du se en film som visar hur man gör gelatinägg (länk till Instagram)

Pure Gelatin nyttoteket

Clean Collagen

Clean Collagen använder vi i familjen till vardags. Vi blandar det i tekoppen eller kaffet på morgonen, blandas i smoothie som mellanmål eller efter träning eller i AIP-yoghurten. Kort sagt är Collagen något som vi alltid har hemma.

Ursprungligen var benbuljong, hjärta, lever, senor och även hela kräftdjur mer förekommande i vår kost och det var på det sättet vi fick i oss kollagen. Många av oss äter inte dessa livsmedel regelbundet och får därmed i sig inga eller försvinnande små mängder kollagen via kosten. Med Clean Collagen kan du enkelt återinföra kollagen i din kosthållning på ett enkelt sätt.

Clean collagen Nyttoteket

C8 Oil – MCT-olja

Nyttotekets C8 Oil är en perfekt energigivare i kaffe, te, smoothies, soppor och bakning. Tack vare neutral smak och doft så passar oljan i många olika typer av sammanhang där du vill boosta med energi. 

Vi använder C8 olja, eller i dagligt tal MCT-olja, lite här och var i vardagen. Men specifikt då vi behöver lite extra energi eller jag vill öka mitt fettintag generellt. Lite olja i kaffet eller tekoppen på morgonen är en mycket bra start på dagen! Jag blandar ofta i lite olja i pannkakssmeten, gör 3-veckorssallad, häller i smoothies tillsammans med collagen eller gör en Paleolatte. Varför inte prova min personliga favorit en variant utan kaffe men på Chai tea? Eller i en variant med Cikoriakaffe som funkar med AIP.

  C8 Oil Nyttoteket

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *