Krämig Avokadoyoghurt (AIP/Paleo)

Den här avokadoyoghurten på bananbas är en klassiker. Den är galet god i sin krämighet som verkligen är i klass med “vanlig” yoghurt.
Jag har inte ätit den då den är hög fodmap, avokado innehåller sorbitol, som är en sockeralkohol och som jag alltså reagerat på tidigare. Men nu när jag klarat av både mandelmjöl och cashewnötter som är hög fodmap tänkte jag att det kunde vara dags. Så det blir en typ av återintroduktion, och varför inte starta med en god yoghurt?
Avokado är en bra källa till nyttiga fetter, enkelomättat fett – samma fett som finns i olivolja. Dessutom innehåller den;
-massor av antioxidanter
-den är fiberrik
-rik på vitamin E, C, A och B, folsyra samt magnesium.
-källa till kalium
Tips!
Avokadon är ju mogen och perfekt i cirka tre sekunder. Så vill man ta det säkra före det osäkra och få mogen avokado precis när man är sugen på det; köp frysta avokadotärningar. Så smidigt! (låt tina lite innan den mixas)
Tips2!
Förvara banan och avokado i kylen , då är yoghurten perfekt tempererad och färdig att äta direkt!
Tips3!
Prova denna supergoda AIP-vänliga blåbärsgranolan att toppa yoghurten med.
Nedan bilder med och utan bär mixad i smoothien!
Avokadoyoghurt
Ingredienser
- 1 st Avokado
- 1 st Banan
- 1 msk Kokosolja
- 1 msk Mandelmjölk eller annan nötmjölk ej AIP, kan uteslutas!
- 1 krm Vaniljpulver begränsa vid AIP
- 1-2 dl Bär, tex hallon, blåbär, björnbär etc
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en mixer eller med mixerstav.
- Häll upp i skålar och servera med tex Granola, nötter, bär, frön, kokoschips etc.
(Nötter och frön är EJ AIP)