fbpx

Baka ett litet formbröd till helgen! (Paleo)

Baka ett litet formbröd till helgen! (Paleo)

Enkelt formbröd på 45 minuter

Vad passar bättre till helgfrukosten än ett gott formbröd? Det här formbrödet är smaksatt med klassiska brödkryddor och goda sesamfrön. Toppat med fina små vallmofrön gör det lite extra gott, och vackert.
Det är också ett superbra bröd att skära upp i tunna skivor och frysa in. Då har du alltid en krislösning när hungern gör sig påmind och det är lätt att bara stoppa i sig något, oftast lite sämre val än vad vi önskat.

Bröd är något som många upplever att de saknar när man gör en kostomställning. Men det finns lösningar! Det är klart, det blir inte luftiga, fluffiga bröd med krispig yta så samma sätt. Men så många gånger nyttigare, och minst lika gott! Många upplever också kraftigt förbättrad mage bara genom att sluta med traditionellt bröd och pasta. De där snabba kolhydraterna gör få utav oss gott egentligen. Så varför inte baka ett eget gott bröd i helgen?Vi har ett gäng olika bröd här på sidan, både olika formbröd och andra varianter.
Kika i menyn här ovanför, där hittar du både frukostfralla, grekiskt olivbröd, fröbröd, muggbröd och AIP-knäckebröd för att bara nämna några!

Höstens föreläsningar och kurser

Nu har vi uppdaterat hemsidan med höstens föreläsningar. Det blir både “Kosten som läker kroppen” och en fördjupande föreläsning om “Det Autoimmuna protokollet“!
Vi kommer förutom att föreläsa som vanligt i Göteborg även besöka Uddevalla, Trollhättan, Kungsbacka och Halmstad. Det ser vi mycket fram emot!
Klicka på länkarna ovan för att se platser och tider.

Vi kommer också att skicka ut mer information om den kurs vi planerar till hösten i Göteborg till de som redan anmält sitt intresse. Låter det intressant så fyll i det här formuläret så får du också ett mail när alla detaljer är på plats!

Ha en underbar helg!

/Mia & Niclas

Litet Formbröd
Ingredienser
  • 6 st Ägg
  • 0,75 dl Kokosmjölk
  • 1,5 msk Smält Kokosolja
  • 2 dl Kokosmjöl
  • 1,5 dl Mandelmjöl
  • 3 msk Sesamfrö
  • 1,5 msk Fiberhusk
  • 1 tsk Salt
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Brödkrydda
  • 2 krm Vallmofrö
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°C varmluft.

    Klä en brödform med bakplåtspapper.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, förutom vallmofrön.

  3. Smält kokosoljan.

    Vispa äggen pösiga med elvisp, blanda sen i kokosolja och kokosmjölk.

  4. Blanda ihop de torra ingredienserna med äggsmeten.

    Låt stå i 5 minuter.

  5. Ta upp den degiga smeten och forma en limpa med fuktiga händer. Lägg limpan i brödformen. Strö över vallmöfrön.

  6. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Kontrollera med en sticka att brödet är genombakat. Stickan ska vara torr när du drar ut den.

    Låt brödet svalna helt innan du skär upp det.

    Brödet går bra att frysa in i skivor.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *