Ugnspannkaka med bacon, fläskpannkaka (paleo)

Ugnspannkaka med bacon, fläskpannkaka (paleo)

Förr i tiden när vi inte orkade laga mat så kunde man ändå slänga in en ungspannkaka i ugnen och äta med lite lingonsylt. Enkelt och gott!
Nu för tiden gör vi faktiskt en paleovariant emellanåt. Den blir inte alls lika fluffig som med vetemjöl såklart men det gör faktiskt inte så mycket. Den är definitivt lika god och lika snabb att göra. Till och med barnen äter den här varianten som är gjord på mandelmjöl och många ägg.

Dessutom är den väldigt god kall.
Jag tycker om att tina lingon precis som de är och äta till, men tycker man det är lite väl syrligt kan man använda honung som sötning och göra lingonsylt paleostyle.

Mer pannkakor, plättar och våfflor!

Vi har fler recept på både pannkakor och våfflor, mest paleo då det gärna blir mycket ägg, men också AIP våfflor som är fantastiska!

Bananpannkaka med kanel och ingefära (paleo)

Cassavapannkakor (paleo)

Bananplättar (paleo)

Blåbärsplättar (paleo)

Grönbananpannkakor (paleo)

Våfflor (paleo)

Våfflor (AIP)

Ugnspannkaka paleo

Måltid: Varmrätt
Kök: Glutenfritt, LCHF, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 1 långpanna

Ingredienser

  • 1 st Paket Bacon
  • 8 st Ägg
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 1,5 dl Mandelmjölk
  • 2 msk Fiberhusk
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Salt
  • 1 msk Ghee eller smör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C och smörj botten på en plåt med ghee/smör.
  • Klipp baconet i bitar och sprid ut på plåten.
  • Smält ghee/smör och blanda sen alla ingredienser i en bunke.
    Vispa slätt.
  • Häll upp pannkakssmeten på plåten över baconet och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    Testa med en sticka att pannkakan inte är kladdig inuti.
    Servera med lingonsylt och sallad.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg