Paleovåfflor på våffeldagen, nästan. (Paleo)
Paleovåfflor
Igår var det våffeldagen och paleovåfflorna lyste med sin frånvaro i våra sociala kanaler. Är det någon dag på året som vi faktiskt inte äter våfflor så är det på våffeldagen. Det är nämligen min födelsedag! ?
Så istället för våfflor blev jag firad med god älggryta till middag och marängtårta till efterrätt. Underbart gott! Det går fint att göra marängtårta med kokossocker faktiskt, recept på en riktigt smaskig variant med lakrits, lemoncurd och hallon finns i vår receptsamling “Påskens buffé & efterrätter” (Beställ som tryckt häfte eller pdf)
Så vi körde helt enkelt paleovåfflor idag istället. Dessa blir lite fluffiga, mer som amerikanska våfflor än knapriga. Jag gillar dem fluffiga och gärna med lite vanilj i.?
Den minste herren i huset åt glatt en bit, nickade och sade sen:
”mamma, kan du göra våfflor till oss?”
”Men jag gör det?”
”Ja, men riktiga våfflor som vi också kan äta?” svarade han…
Så nej, dessa lurar inte vi våra barn med i alla fall, tyvärr.
Riktiga våfflor, som han kan äta, ska nog helst innehålla både vetemjöl och grädde…
Jag tycker dem dock är supergoda, idag blev det med blåbär och vispad kokosgrädde till. Men min barndoms favorit är mormors våfflor med hjortronsylt och glass…
Föreläsningar
Vi jobbar otroligt mycket med både våra föreläsningar och receptsamling just nu, det är mycket som ska vara på plats på ett par veckor. Men det är fantastiskt roligt!
Intresset för föreläsningen “Kosten som läker kroppen” är fantastiskt och vi har lagt till datum både i Göteborg och Kungälv.
I höst kommer vi till Uddevalla och Trollhättan också! Alla datum kan du hitta här.
Men vi har också en föreläsning om Antiinflammatorisk kost i Mölnlycke i maj, läs mer om den här.
Tips!
Här hittar du recept på enkel hallonsylt och hjortronsylt.
Våfflor
Ingredienser
- 4 st Ägg
- 2 dl Kokosmjölk
- 1,5 dl Mandelmjöl
- 0,5 dl Kokosmjöl
- 2 msk Smält kokosolja
- 1 msk Fiberhusk
- 1 tsk Vaniljpulver valfritt
- 1 krm Salt
- 1 tsk bakpulver
Instruktioner
- Vispa ihop alla ingredienser med elvisp.
Låt stå ett par minuter. - Grädda i våffeljärn.
- Servera med lite vispad kokosgrädde och sylt!
Riktigt bra våffelrecept! Jag äter inte mandelmjöl än så jag ersatte det med kokosmjöl (betydligt mindre förstås), vilket funkade fint. Bra smak och trevlig konsistens. Hade de varit lite frasiga också hade de fått högsta betyg.
Vad roligt att du gillade dem, tack för input!
/mia