fbpx

Cassavapannkakor; Pannkakor som smakar pannkakor

Cassavapannkakor; Pannkakor som smakar pannkakor

Som ni vet så älskar vi vårt Cassavamjöl… Och använder det till gröt, knäckebröd, tortillaspanering, tårta – you name it.
Men sen är det ju så att framförallt jag och äldste sonen är pannkaksälskare. Jag skulle kunna äta pannkakor varje dag. (Handen på hjärtat var pannkakor den stora vinsten med att återintroducera ägg.)
Jag gör ofta bananplättar, som verkligen är underbart goda, men jag skulle vilja ha en helt vanlig pannkaka. En pannkaka som smakar liksom… pannkaka.
Med sylt. Inget jox. Och faktiskt, här är det, receptet utan vanligt mjöl, utan vanlig mjölk. Smakar inte kokos eller mandel. Smakar bara pannkaka! Cassavapannkakor.

Nu tycker Niclas att jag bör äta lite riktig mat och inte bara omelett och pannkakor (men herregud det har ju varit för varmt i sommar!) så häromdagen tyckte han att jag iaf kunde lägga i lite spenat och äta med lingonsylt. Bra ide tyckte jag. Win-win!

Cassavamjölet är från Dorimax. (Jag har inte testat detta receptet med något annat cassavamjöl, det kan skilja sig lite mellan olika märken.) Det var Dora som tipsade mig om att inte krångla till receptet så mycket som jag först gjorde när jag försökte få till en bra smet som höll ihop i stekpannan. Tack Dora!
Jag tror till och med att jag kan lura barnen med dessa. Men det återstår att prova!

Tips!
Vill du inte använda mandelmjölk, eller nån mjölk alls för den delen, så går det bra med vatten!

Tips2!
Här finns länkar till hallonsylt och hjortronsylt. Lingonsylt är bara att koka likadant men smaka av med lite mer honung!

Ha en fin dag allihopa, nu går jag och värmer pannkaka! 🙂

Cassavapannkakor
Portioner: 4 st
Ingredienser
  • 3 st Ägg
  • 2 dl Mandelmjölk eller vatten/valfri mjölk
  • 2 dl Cassavamjöl från Dorimax
  • 0,5 tsk Salt
  • 70 g Spenat valfritt
  • Ghee till stekpannan eller kokosolja
Instruktioner
  1. Vispa ihop ägg och mjölk.

  2. blanda i mjöl och salt. Vispa slätt.
    (Blanda sen i spenat om du vill)

  3. Stek på medelhög värme, någon minut på varje sida.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *