Bananpannkaka (paleo) med kanel och ingefära

Bananpannkaka (paleo) med kanel och ingefära

Vad gör man med 6 kilo bananer? Svar: Bananpannkaka kryddad med kanel och ingefära. Bland annat.

För någon vecka sedan beställde vi mat från Ica Maxi. Niclas brukar fixa med detta men den här gången hade jag “hjälpt till” lite och fyllt på med varor. Bland annat bananer.
Istället för att beställa 6 stycken bananer, som var tanken, lyckades jag beställa 6 KILO.

6 kilo blev 38 stycken bananer…

Så vad gör man med 6 kilo bananer?

Förutom att barnen fick ett givet mellanmål några dagar framöver så blev det ett helt nytt recept på bananpannkaka, banangröt (AIP) och bananbröd. Men även favoriten bananplättar såklart. Och så glass förstås, banan på pinne och skivad banan för att snabbt göra glass när andan faller på…
Inte en endaste liten banan blev för övermogen och fick slängas, det gillar jag! 🙂

 
Bananglassar och skivad banan

Banan på glasspinne, in i frysen och ät som den är!
Skivad fryst banan är perfekt grund till glass. Våra glassrecept hittar du här.

Jag älskar pannkakor och här på sidan hittar du många olika recept på plättar, pannkakor och våfflor.
Endel paleo, endel AIP. 🙂


Banangröt (AIP)

Hoppas du kommer tycka om dem!

/Mia

Bananpannkakor

Måltid: Breakfast, Main Course, Mellanmål
Kök: Fodmap, Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo

Ingredienser

  • 2 st Bananer (gärna ganska gröna)
  • 4 st Ägg
  • 0,5 msk Kanel
  • 0,5 tsk Ingefära
  • 1 krm Salt
  • 0,5 msk Kokosolja
  • 2 msk Chiafrön
  • Kokosolja eller smör/ghee att steka i

Instruktioner

  • Mixa ihop alla ingredienser, utom chiafrön, till en smet med en stavmixer.
    Låt stå 5-10 minuter.
    Blanda i chiafröna med en slev eller visp.
  • Stek pannkakakan i kokosolja i en stekpannan på medelhög värme tills den blivit "torr" på ovansidan.
  • Vänd pannkakan och stek på andra sidan någon minut.
    Servera med till exempel vispad kokosgrädde och olika bär.

Vispad kokosgrädde

Ingredienser

  • 250 ml Kokosgrädde, Garant
  • 1 krm Vaniljpulver

Instruktioner

  • Se till att grädden är väl kyld, minst ett par timmar i kylen eller över natten, så den är fast.
    Förpackningen ska liksom ha hårdnat lite när du klämmer på den.
  • Blanda kokosgrädden med vaniljpulver i en bunke och vispa fluffig med elvisp.


2 kommentarer på ”Bananpannkaka (paleo) med kanel och ingefära”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg