Banangröt / jordmandelgröt (AIP/paleo)

Banangröt / jordmandelgröt (AIP/paleo)

Vi fortsätter på temat banan, denna gång banangröt. Du som hängt med oss vet att för någon vecka sedan beställde vi mat från Ica Maxi.
Istället för att beställa 6 stycken bananer, som var tanken, lyckades jag beställa 6 KILO. Det krävde viss tankeverksamhet att använda upp 38 stycken bananer innan de blev gamla… (Vad vi gjorde av alla bananer kan du läsa om HÄR) En av fördelarna med att ha massor med bananer är att det blev några nya recept, bland annat denna Banangröt / jordmandelgröt.

Ett lite annorlunda grötrecept, helt enligt AIP! Jag som är grötälskare gillar texturen av havregrynsgröt. Den här smakar absolut inte havregryn, men själva tjockleken och konsistensen blir lite lika. I like.

Ingredienserna

När man följer AIP, Autoimmuna protokollet kan man om man vill förkovra sig i nya livsmedel. Till exempel jordmandelmjöl. Jordmandel är ingen nöt utan en lite rackarns god rotknöl. Använd sökfunktionen och hitta alla våra recept med jordmandel, det är verkligen en favorit hemma hos oss!
Vi använder jordmandel från PaleoLita, där hittar du fint mjöl, grovt mjöl och hela jordmandlar. I det här receptet använde vi fint mjöl men grovt går säkert också jättebra. Som i så många AIP-recept så använder vi också lite grovt rivna kokosflingor som hjälper till med texturen i gröten, och en källa till bra fett. Vi använder oftast Garants kokosmjölk, men du kan ta den variant du gillar bäst förstås.

Serveringstips Banangröt

Vill du servera din gröt med någon typ av mjölk så har du två alternativ som är AIP att välja på, antingen Jordmandelmjölk eller Kokosmjölkdryck.
Båda två kan du enkelt göra själv! Kokosmjölkdryck går att köpa, men var försiktig och läs ingredienserna noga, det är oftast en massa tillsatser i den man köper.
Vill du inte ha mjölk men ändå ha någon typ av vätska till så är tinade frysta blåbär eller hallon ett hett tips.  När man tinar dem blir lite rinniga och perfekt till gröt tycker jag.

Tips!
Som sagt, jag älskar gröt, så här hittar du alla våra andra grötrecept, både AIP och Paleo.

Banangröt med jordmandel

Måltid: Frukost
Kök: äggfritt, Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 1 portion

Ingredienser

  • 1 dl Jordmandelmjöl fint
  • 0,5 dl Riven kokos
  • 1 st Banan
  • 1,5 dl Kokosmjölk eller jordmandelmjölk
  • 0,5 tsk Kanel
  • 1-1,5 dl Bär till servering

Instruktioner

  • Mixa ihop alla ingredienserna utom bären med en mixer eller stavmixer.
  • Koka upp under omrörning i en kastrull, låt sjuda ett par minuter.
  • Servera med bär.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg