Äggmjölk, paleomjölk, – roligt och gott!

Äggmjölk, paleomjölk, – roligt och gott!

Plötsligt dyker det upp massor av äggmjölk i Niclas flöden på sociala medier, (han äter lågkolhydrat/ketogen kost) och det är ju sånt där enkelt pyssel jag älskar!
Snabbt och smidigt och sen kan man prova att experimentera fram olika användningsområden. Äggmjölk kan man använda som ”vanlig mjölk” i te, kaffe, till varm choklad, guldmjölk, hetvägg till semlan osv.

En del tycker att man inte ska ”hitta på substitut” för saker man utesluter. Men jag tycker att det är bland det roligaste som finns!
Men poängen är att använda BRA råvaror till att skapa nya varianter av tex mjölk, ost eller ägg som man av olika anledningar uteslutit ur sin kost. Som olika sorters mjölkdrycker, chiaägg, gelatinägg, cashewost etc. Jag älskar också att ”paleo-ifera” olika nya recept eller gamla favoritrecept. Det är en utmaning och väldigt roligt om du frågar mig!


Paleoost med cashewnötter

Dock innefattar detta i min värld INTE processade livsmedel / hittepålivsmedel som skapats i labb och fabriker med allsköns tillsatser som du nu hittar färdiga i affären…

Tillbaka till äggmjölken:
På vår hemsida hittar du bl.a paleo-latte, mandelmjölk, kokosmjölk (aip), jordmandelmjölk (aip) och nu också äggmjölk.

Hittills har vi provat äggmjölk till varm choklad och den gamla godingen te med mjölk. Förr i tiden (känns som ett helt liv sedan) drack jag svart te med mjölk och socker(!). Känns som ett liv sedan. Så det var lite roligt att prova en kopp svart te med äggmjölk och lite honung.

Tips!
Har du äggulor över från något annat projekt kan du använda 2 äggulor istället för 1 helt ägg.

Äggmjölk

Måltid: Tillbehör
Kök: Fodmap, Glutenfritt, Keto, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 3 dl

Ingredienser

  • 50 g Rumstempererat Ghee (eller smör)
  • 1 st Ägg
  • 3 dl Kokande vatten

Instruktioner

  • Lägg ghee och ägg i en bunke. Mixa slätt med stavmixer.
  • Häll på kokande vatten medan du mixar.
  • Låt svalna. Förvara i kylen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg