fbpx

Hemmagjort knäckebröd till alla! (AIP)

Hemmagjort knäckebröd till alla! (AIP)
(Inlägget innehåller afilliatelänkar till Bodystore)

Jag älskar knäckebröd så när min mamma experimenterade fram det här receptet utifrån en annat kexrecept blev jag såld.
Ett sprött och gott hemmagjort knäckebröd som dessutom är enkelt att göra! Dessutom är receptet helt enligt det autoimmuna protokollet, och är det något man saknar när man följer AIP så är det bröd. Även om man lagar massor med mat och foodpreppar allt man kan så är det gott med något enkelt att knapra på ibland, lite som snacks. Eller helt enkelt få ett snabbt mellanmål.

Cassavamjöl köper jag på tex Bodystore. Olika Cassavamjöler beter sig annorlunda, i detta receptet nedan har jag använt mjöl av märket Rawfood shop. Jag köper också mjöl från Dorimax men gör jag detta receptet med samma mängd mjöl (eller lite mer) blir det mer en smet som man får bre ut med slickepott. Resultatet blir gott vilket som men det kan vara bra att veta!

Cassava-vaddå?

Cassava, eller  Maniok, är en rotfrukt som blir ett jätte bra alternativ för vete när det torkas och mals. Cassavamjöl är ett stärkelserikt och glutenfritt mjöl som inte innehåller sädesslag eller nötter. Med en konsistens som påminner om en blandning av potatis och vetemjöl fungerar det ofta bra att byta ut i samma mängd som vetemjöl i recept.

Jag har mest bakat med Cassavamjöl med upptäckte precis att det dessutom funkar jättebra att panera fisk i!
Men nu var det hemmagjort knäckebröd (eller hårdmacka som man säger där jag kommer ifrån) vi pratade om, här är receptet!

Tips!
Toppa ditt hemmagjorda knäckebröd med kokossmör, hemmagjord leverpastej eller röror som t.ex Len Rödbeta & Palsternackapuré.

Knäckebröd
Förberedelser
15 minuter
Tillagningstid
35 minuter
Total tid
50 minuter
 

Ett fantastiskt gott knäckebröd som är enkelt att göra. 
Olika Cassavamjöler beter sig annorlunda, i detta receptet nedan har jag använt mjöl av märket Rawfood shop. Jag köper också mjöl från Dorimax men gör jag detta receptet med samma mängd mjöl (eller lite mer) blir det mer en smet som man får bre ut med slickepott. Resultatet blir gott vilket som men det kan vara bra att veta!

Maträtt: Bröd, Tillbehör
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Ingredienser
 • 2 dl Cassavamjöl från RawFoodShop
 • 0,5 dl Kokosmjöl eller Potatismjöl
 • 3-5 krm Himalayasalt
 • 2 krm Örtsalt tex Herbamare
 • 1 tsk Fryst Persilja
 • 2,5 dl Kokosmjölk
 • 1 msk Olivolja extra virgin
Instruktioner
 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  Blanda alla ingredienserna noga med en slev. 

 2. Kavlat ut degen mellan två bakplåtspapper. Degen kan täcka en hel plåt om man vill ha tunnt bröd eller låt den vara lite tjockare.
  Ta bort det översta lagret av bakplåtspapper.

 3. Skär rutor för hur stora du vill ha dina knäckemackor och nagga sen med gaffel. (Naggandet är mest för att få pålägget att fästa lite bättre)

 4. Grädda 15 min i 175 grader. Sänk sen värmen till 150 grader och grädda ytterligare ca 20 minuter eller till brödet känns helt torrt. 9 thoughts on “Hemmagjort knäckebröd till alla! (AIP)”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial