Rödbetsdipp och puré, perfekt till “ostbrickan”. (Paleo/AIP)

Rödbetsdipp och puré, perfekt till “ostbrickan”. (Paleo/AIP)

Rödbetsdipp och Len Rödbeta & Palsternackapuré

Dessa två röror är perfekta som dipp till grönsaksstavar eller som spread på våra Spröda mjölkfria kex eller Krispiga Cassavakex (aip).
Här har vi gjort två varianter med rödbetor som bas.

Rödbetor är inte bara gott!

Du kan dippa med gott samvete för rödbeta är en väldigt nyttig rotfrukt som innehåller antioxidanter och fytonäringsämnen som nitrat och betain.
Studier visar att rödbetor sänker blodtrycket och personer med för högt blodtryck. Det röda färgämnet, antioxidanten betacyanin, skyddar och stärker kroppens celler och boostar ditt immunförsvar. Rödbetor innehåller aminosyran metionin, som är nödvändig för kroppens reningssystem, liksom höga halter av flavonoider som också hjälper levern att fungera bra.

Tips!
Prova också våra Mjölkfria Cream Cheese varianter, perfekt alternativ till färskost, recept hittar du här.

Rödbetsdipp (Paleo)

Kök: Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 3 dl

Ingredienser

  • 2 st Stora Rödbetor
  • 2 msk Tahini
  • 0,5 tsk Äppelcidervinäger
  • 1-2 msk Ghee/smör rumstempererad eller kokosolja
  • 1 st Pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Herbamare

Instruktioner

  • Koka rödbetorna mjuka. Låt skalet vara kvar. 
    När rödbetorna är klara skölj dem i kallt vatten och gnid sen av skalet. 
    Låt svalna.
  • Skär rödbetorna i större bitar och blanda med de andra ingredienserna i en mixer. 
    Mixa slätt.
    Smaka av med salt och Herbamare.

Len Rödbeta & Palsternackapuré (AIP)

Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 3 dl

Ingredienser

  • 1 st Stor Rödbeta
  • 1 st Stor Palsternacka
  • 1 krm Herbamare
  • 1 msk Kokosolja eller Ghee/Smör
  • 0,5 tsk Äppelcidervinäger

Instruktioner

  • Koka Rödbetan med skalet på. När den är klart skölj i kallt vatten och gnid av skalet.
  • Skala och hacka palsternackan grovt. Lägg i kastrull och täck precis med vatten.
    Krydda med Herbamare. Koka tills lagom mjuk.
  • I en mixer lägg rödbetan och palsternackan med palsternackspadet tillsammans med olja och vinäger.
    Mixa slätt.
    Smaka ev. av med mer Herbamare. 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg