Morotssoppa med ingefära och skaldjur (AIP)

Morotssoppa med ingefära och skaldjur (AIP)
Inlägget innehåller annonslänkar

En krämig morotssoppa med ingefära som du kan äta vegetarisk eller med räkor/kräftstjärtar. En alldeles utomordentligt bra AIP frukost! Ja, eller lunch och middag såklart. Vansinnigt god om du frågar mig.
Också ett väldigt bra alternativ till Sötpotatissoppa om man inte riktigt mår bra av sötpotatis eller behöver hålla nere kolhydraterna litegrann.

Vill du ha ett litet bröd till så prova gärna vårt enkla och alldeles nya stekpannebröd gjort på kokosmjöl, du hittar receptet “2 små kokosbröd” här.

Om du vill kan du också tillsätta bjäst (näringsjäst) i morotssoppan, ca 1 msk. Mitt tips är att ta en lite färdig soppa i en skål först och strö lite bjäst över för att smaka om du tycker om smaken. Det blir lite ostigt och, enligt mig passar bra till räkorna. Men alla uppskattar inte smaken av bjäst så -better safe than sorry!

Receptet ingår i vår kurs AIP – Tillsammans 30 dagar, nytt för starten i Mars är att du kan välja meny mellan AIP – Grund med kött, fågel, fisk & skaldjur eller AIP – Pescetarian med bara fisk & skaldjur som animaliska källor.
Läs mer om kursen här

Tips!
Här hittar du en lista på olika rena och bra livsmedel när du äter paleo eller AIP.

Morotssoppa med ingefära och räkor

Måltid: Breakfast, Main Course
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 kg Morötter
  • 1 st Gul lök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 2 msk Avokadoolja eller kokosolja
  • 25 g Riven färsk ingefära
  • 250 ml Kokosmjölk
  • 5 dl Vatten
  • 1,5 tsk Örtsalt tex Herbamare
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • Ca 2 msk Finhackad dill
  • 350 g Skalade räkor och/eller kräftstjärtar
  • Bjäst, valfritt
  • 0,5 st Lime i klyftor

Instruktioner

  • Skala och skär morötterna, löken och vitlöken grovt.
  • Hetta upp en gryta och fräs morötterna och löken i olja i ca 5 minuter. Se till så att det inte bränns, rör runt då och då.
  • Riv ingefäran och lägg i grytan. Låt fräsa ytterligare 5min, rör runt.
  • Häll på kokosmjölk, vatten och häll i Herbamare och äppelcidervinäger. Låt puttra i ca 20 minuter (morötterna ska bli mjuka, känn efter med en sticka eller gaffel)
  • Mixa med stavmixer till en helt slät soppa.
  • Om du vill kan du nu tillsätta bjäst, ca 1 msk. Men mitt tips är att ta en lite soppa i en skål först och strö lite bjäst över och smaka om du tycker om smaken.
  • Blanda i räkorna/kräftstjärtarna i soppan eller ha dem vid sidan och lägg på dem vid servering.
  • Skär limen i klyftor och pressa över skaldjuren samt strö över lite hackad dill vid servering.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg