AIP bröd – 2 Små kokosbröd, Supersnabba att göra!

AIP bröd – 2 Små kokosbröd, Supersnabba att göra!

Ibland har man inte alla specialmjöler för att baka och få till ett AIP bröd hemma. Då är det väldigt bra att de här små bröden endast har 5 ingredienser och du hittar dem alla på ICA/Coop.

AIP bröd kokosbröd

Häromdagen önskade en kvinna som går kursen AIP – Tillsammans 30 dagar hos mig ett alternativ till de Tortillabröd gjorda på cassavamjöl som vi har på menyn. Det är ju bland det roligaste jag vet att hitta nya receptlösningar så jag vaknade på söndagsmorgonen med inspiration 🙂
Efter 4 försök så blev det små fina AIP bröd, godkända i både smak och konsistens! Dessutom bara 5 ingredienser och i princip är bröden klara på 10 minuter. Min mamma som inte är så förtjust i cassava fick agera recensent och godkände dem direkt! 🙂

AIP bröd kokosbröd

Så här kommer ett recept på 2 små Kokosbröd, lite mindre i storleken än de med Cassava. Dessa är ca 10 cm i diameter. (Jag ska prova göra större sats och större bröd senare men lägger upp receptet så länge) De blir ganska små och behändiga tycker jag!

Tips!
Kolla också vårt recepå på Gröna tortillabröd

Tips2!
Köp lite större påsar med kokosmjöl på nätet t.ex  EKO kokosmjöl från Rawfoodshop

kokosbröd
Skriv ut receptet
5 från 5 röster

Små kokosbröd, stekpannebröd

Portioner: 2 st

Ingredienser

 • 2,5 msk Kokosmjöl
 • 2 msk Potatismjöl
 • Herbamare örtsalt
 • 1 tsk Olivolja extra virgin
 • 0,5 dl Hett Vatten

Instruktioner

 • Rör ihop kokosmjöl, potatismjöl och lite örtsalt i en bunke.
 • Addera olivolja och det heta vattnet, rör ihop snabbt till en deg.
 • Dela degen i 2 delar. Kavla ut mellan bakplåtspapper till tvårunda bröd, ca 10-11 cm i diameter.
 • Vänd ner ett bröd i taget i het och torr stekpanna.
 • Stek i torr stekpanna ca 1 min på varje sida tills de fått fin färg.

 18 thoughts on “AIP bröd – 2 Små kokosbröd, Supersnabba att göra!”

 • 5 stars
  Superenkla att baka! Prövade att göra de små som blini, men det rekommenderar jag inte för när de blåser upp sig så blir det svårare att grädda dem på andra sidan. Bättre då med storleken som föreslås i receptet. Jättegoda!

 • Hej, det blev lite fel i min förra kommentar 😊
  Linda skriver att hon tog jordnötssmör på som smörgås. Jag börjar med aip idag och har förstått att jordnötter Inter ingår i denna kost. Har jag fel?

  • Hej Anneli,
   Nej, jordnötter ingår inte! Men det är inte det hon använt utan jordMANDELsmör. Jordmandlar är ingen nöt uten en rotknöl och ok under AIP.
   Lycka till!
   /Mia

   • Åh, så slarvigt jag läste 😅 Tack för förtydligandet. En annan fråga, hur får du dina bröd så runda? Mina blev lite blomformade, men lika goda för det 🌸

    • Inga problem! 🙂
     Jag gör först en boll jag plattar ut och sen liksom stryker ut degen med kaveln (ovanpå bakplåtspapperet), mer än vanligt “kavla”. Blir det ojämna kanter viker jag in dem och stryker med kaveln igen. Lite pyssel men jag gillar ju sånt… 🙂 De håller ju lite bättre om man får hela kanter men är som du säger inte nödvändigt alls, smakar lika gott ändå! 🙂

 • 5 stars
  Kanonbra recept 😊
  Har dock en fundering, Mia skriver att hon använt jordnötssmör – men det är väl inte aip? Jag är helt ny inom aip och försöker läsa på.

 • Hej! Jag har gjort detta bröd flera gånger med både potatismjöl och cassavamjöl. MEN det smular sönder varje gång så jag lyckas inte få ett helt bröd. Vad gör jag för fel? Följer receptet på pricken men sitter med smulor bara. Får inte ens ihop “degen”..

  • Hej Anna,
   Å vad konstigt… Prova att tillsätta mer vätska? Så att den inte blir så torr tänker jag. Är det riktigt hett vatten du använder?
   /Mia

 • Hej Mia!
  Gott bröd! Jag undrar om du tror dessa bröd kan göras för några dagar i stöten och om de håller i kylen då? Ska resa bort i 4 dagar och kommer inte ha möjlighet att laga någon mat då… vore toppen om jag kunde laga ett gäng och ta med mig..

  • Hej Anna,
   Jag har inte provat, men jag kan inte tänka mig att det skulle vara ett problem. Såklart längre hållbarhet om de kan vara kylda. Några dagar borde de ju klara precis som annat bröd!
   ´Ha en fin resa!
   /Mia

 • 5 stars
  Riktigt bra! Har gjort dem flera gånger nu och tycker det är så kul att ha hittat ett recept på AIP-bröd som inte innehåller cassava eller jordmandel då jag inte tål det så bra. Testat lite olika pålägg och avokado och lufttorkad skinka blev rikigt gott.

 • 5 stars
  De här var kanon!! Bytte ut olivoljan till kokosolja och valde att bara använda salt för en neutral smak. De blev supergoda och det gick på några minuter. Åt med jordmandelsmör och lite banan, TACK!!!

  • Hej Linda,
   Å vad roligt att du provat och gillar! Tack för att du tog dig tid att skriva <3
   Låter ju vansinnigt gott med jordmandelsmör och banan till... 🙂
   /Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg