Snabba Tortillabröd med spenat till fredagsmyset! AIP

Snabba Tortillabröd med spenat till fredagsmyset! AIP

Äntligen fredag! Många kör klassiskt fredagsmys och då passar dessa Tortillabröd utmärkt!
(Och egentligen så är ju tacos en perfekt aip-middag. Man tar det man kan äta helt enkelt.)
För några helger sedan var vi bjudna på kalas och maten som serverades var tacos. Våra fina vänner hade plockat undan lite köttfärs till mig som jag stekte själv när jag kom dit. De hade lagt allt i separata skålar och till och med gjort en fruktskål till mig som dessert och ställt undan. Det var absolut inte nödvändigt, men så himla fint gjort! Det gjorde ju också att jag inte kände mig så himla besvärlig när jag stekte köttfärs och blandade ihop en sås mitt i  kalaset. 🙂
10 minuter innan vi åkte slängde jag ihop Tortillas att ta med. Ett otroligt enkelt bröd att snabbt steka i torr stekpanna, är man lite smidigare och mindre kladdig av sig behöver man inte byta om efteråt heller….

Hamburgerbröd

Jag gjorde en laddning till häromdagen när barnens kusin, som är gluten- och mjölkallergisk, var hos oss och vi inte hade något hamburgerbröd till henne. Efter en stund kom hon och bad om ett till, och när hon inte orkade det sista av hamburgare nr 2 slängde hon resterna, men åt upp brödet! 🙂 Bättre betyg kan man ju inte få!

Tips 1!
Prova olika kryddor. Eller uteslut för ett mer neutralt bröd. Rosmarin som i receptet är jättegott, men det är bara att prova sig fram!

Tips 2!
Receptet blir 4 st bröd. Ska du inte äta alla så kavla ut de som blir över mellan bakplåtspapper och frys in dem! Tinar på nolltid och bara att lägga i pannan. Bokstavligen klart på 2 minuter.

Tips 3!
Skär i 4 delar och ät dem som goda snacks med tex kokossmör, olivkräm, vitlöksghee (ej aip) eller mandelsmör (ej aip).

Cassavamjöl hittar du hos Dorimax eller t.ex Bodystore.

Skriv ut receptet
5 från 1 röst

Gröna Tortillas

Vill du inte ha i spenat går det givetvis bra, men öka på med en till matsked olja!
Frys gärna in ogräddade bröd, de blir mer lätthanterliga och är bara att lägga direkt i stekpannan från frysen.

Olika sorters mjöl får lite olika konsistens. Jag har provat både Dorimax Cassavamjöl och Raw food shop, och degen ter sig lite olika. Receptet nedan är med Dorimax Cassava mjöl. Om man använder Raw food shops så behöver man mer vatten. Drygt 1 dl mer vatten än receptet. 
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid3 minuter
Total tid13 minuter
Måltid: Bröd
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 4 st

Ingredienser

  • 3 dl Cassavamjöl
  • 0,5 tsk Himalayasalt
  • 3 krm Torkad Rosmarin
  • 0,5 dl Hackad Babyspenat
  • 2,5 msk Avokadoolja eller Olivolja
  • 1-1,5 dl Hett vatten

Instruktioner

  • Blanda mjöl, salt och rosmarin i en bunke.
  • Mixa snabbt babyspenaten och oljan.
  • Tillsätt spenat, olja och hett vatten i mjölblandningen och knåda ihop till en smidig deg.
  • Dela degen i 4 delar. 
    Kavla ut mellan bakplåtspapper och vänd ner i het och torr stekpanna.
  • Stek i torr stekpanna ca 1 min på varje sida till de fått fin färg. 
  • Fyll som tacobröd eller ät som macka med smör!
Skriv ut receptet
5 från 1 röst

(English) Green Tortillas (AIP)

Portioner: 4 portions

Ingredienser

  • 1 1/4 cup Cassava fluor
  • 0,5 teaspoon Salt
  • 3 ml Rosemary
  • 1/4 Cup Chopped Spinach (in blender)
  • 2,5 tablespoon avocadooil or olive oil
  • 1/2-3/4 cup Hot water Depends on what kind of cassava flour you’re using.

Instruktioner

  • Blend the dry ingredients 
  • Chop the spinach with oil in a blender 
  • Add the spinach, oil and hot water into the flour mix. Add mor flour or water if necessary. It should be a bit sticky.
  • Divide into four pieces. Place the dough between two baking sheets and roll into round breads. 
  • Fry in a dry pan a couple of minutes on both sides. 


4 thoughts on “Snabba Tortillabröd med spenat till fredagsmyset! AIP”

  • 5 stars
    Hej!
    Jag fullkomligt älskar de här & blev så glad när jag äntligen fick till tortillas som är goda! Jag trevade fram med det mjölet från Rawfood shop men det är med detta från Dorimax & det här receptet som blir bäst!
    Tack för en inspirerande sida också! Vi ”ses” på måndag på webinar, wiho! Önskar dig en trevlig helg!
    // Hanna

    • Hej Hanna,
      Å vad roligt att höra, jag tycker också de är galet goda! 🙂
      Vad kul, vi ses imorgon!
      /Mia

    • Hej! Jag har inte provat med något annat, cassavamjöl är ett superbra alternativ om man vill hålla aip och ändå kunna baka sånt som inte smakar kokos:)
      Det kan fungera med kokosmjöl eller mandelmjöl etc, men vi har som sagt inte provat.
      Cassavamjöl kan du hitta på nätet och beställa om du vill prova!
      Ha en fin kväll! /Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg