Kycklingwok med sötpotatisnudlar (Paleo)

Kycklingwok med sötpotatisnudlar (Paleo)
Inlägget innehåller annonslänkar

Ibland lyxar vi till det med sötpotatisnudlar. Ja, det känns som lyx för handen på hjärtat så saknar man allt vanlig spaghetti ibland… 🙂 Och hur gärna man än vill så är inte zucchininudlar eller strimlade rotfrukter samma sak som spaghetti. Även om det är gott det också. Men sötpotatisnudlar… Såååå gott!
Men nej, inte det mest näringsrika. Och vill du begränsa ditt kolhydratintag så är de verkligen inte att rekommendera! Men ibland så kommer de fram ur skafferiet och den här gången blev det ett helt galet gott recept med kycklingwok och sötpotatisnudlar! Det är massor med grönsaker i så jag tycker det väger upp mot de näringsfattiga nudlarna faktiskt.

Receptet, Pad Thai-inspiration

Inspirationen till ingredienserna och såsen kommer från klassikern Pad Thai. En gammal favorit! Nu är det visserligen flera år sedan jag åt en Pad Thai så smakminnet är faktiskt borta men i min lilla värld så smakar den h  är rätten precis som Pad Thai! Så som jag minns den alltså, vi tar inget ansvar för vad du som provar tycker om den saken. 🙂
Det blir en rejäl laddning av det här receptet, 4-5 portioner. Gör den gärna i en wok, men en stor stekpanna går också bra. På slutet när man blandar i nudlarna kan man byta över till en större kastrull.

Ingredienserna

I det här receptet har vi använt Coconut Aminos som är en väldigt bra ersättning av soja, du kan hitta den i flera av våra recept. Den kommer från saven av kokosblomman och är helt raw. Och nej, den smakar inte alls kokos, perfekt i olika marinader. Ett av våra mest populära recept är Snabb kycklinggryta. Men den passar också gott till rött kött som i marinaden till den här rostbiffen.

Sötpotatisnudlar har vi hittat i olika asiatiska butiker, t.ex. Saigon food som finns både i Angered och Nordstan i Göteborg. Det finns ofta massor att välja på och är du inte haj på asiatiska språk så fråga eller gå runt och botanisera och njut av alla spännande livsmedel. 100% sötpotatisstärkelse är den enda ingrediensen. Eller så går det fint att beställa sötpotatisnudlar i vår webshop.

Ett annat nudelalternativ är Shiratakinudlar som du kan beställa från t.ex Rawfoodshop. De är också AIP-ok, men samma sak där, de är inte näringsrika. Shiratakinudlar är dock bättre för dig som vill hålla ner kolhydratnivån.

Hoppas det ska smaka! Provar du något av våra recept får du gärna tagga oss på facebook eller instagram med @viaventri och #viaventri.

Ha en fin dag!
/Mia & Niclas

Kycklingwok med sötpotatisnudlar

Portioner: 4 pers

Ingredienser

 • 180 g Sötpotatisnudlar
 • 3 msk Avokadoolja
 • 500 g Strimlad kyckling / kycklingfilé
 • 2 st Vitlöksklyftor
 • 300 g Vitkål
 • 120 g Purjolök
 • 1 st Morot ca 120g
 • 2 st Ägg
 • SÅS:
 • 3 msk Coconut aminos
 • 1 msk Ättiksprit 12%
 • 1 msk Balsamvinäger
 • 1 msk Honung
 • TILL SERVERING:
 • 1 dl Naturella cashewnötter eller mandel
 • 1 st Lime

Instruktioner

 • Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Skölj nudlarna direkt i kallt vatten och blanda med 1 msk avokadoolja så de inte klibbar ihop.
 • Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  Strimla vitkål, morot, purjolök.
 • Vispa upp äggen i en separat skål.
 • Sås: Rör ihop balsamvinäger, coconut aminos och honung i en separat skål.
 • Hetta upp woken, eller en stor stekpanna, och bryn den strimlade kycklingen med vitlöken i 2 msk avokadoolja.
 • Tillsätt vitkål, morot, purjolök till kycklingen och stek på ganska hög värme i några minuter.
 • Gör plats i pannan och häll i äggen. Stek under omrörning tills kycklingen är helt klar och grönsakerna mjuknat.
 • Klipp nudlarna grovt och blanda i dem tillsammans med såsen. Rör om tills allt är varmt.
 • Blanda i grovt hackade cashewnötter och servera.
  Servera med limeklyftor.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg