Snabb Kycklinggryta (Paleo/AIP)

Snabb Kycklinggryta (Paleo/AIP)

Snabb Kycklinggryta

Häromdagen hittade vi ett recept på en Snabb kycklingryta hos mathem.se, den såg riktigt god ut men behövdes som vanligt paleo-iferas! Det har blivit lite av en sport att göra om recept så det passar en naturlig kost med rena livsmedel utan spannmål, mjölkprodukter och socker…

Till och med Niclas som inte är en jättefan av kyckling gillade den, och jag som inte älskar smaken av kokos blev riktigt nöjd. Nu känner jag att jag kanske inte säljer in den här rätten så jätte bra, he he. Men läs receptet och prova själva! Alla har vi olika preferenser när det gäller matlagning, jag kommer göra den många gånger till! Jag älskar enkel vardagsmat!
Det här blev en rejäl laddning med kycklinggryta, perfekt som matprepp inför kommande vecka kanske?
servera gärna med blomkålsris eller lite kokta grönsaker som blomkål, broccoli etc.

(Man kan absolut krydda upp med t.ex lite chili om man vill ha lite hetta. Det gjorde inte jag då jag inte tål det och det blev jättegott utan.)

Vår, snart påsk

Jag hoppas att ni har en härlig, vårlik helg framför er. Vi har fått bilderna från vår fotografering och ska nu sätta ihop det sista av vår Påskreceptsamling för att skicka den till tryckeriet i veckan! (Tänk att det bara är ett par veckor till Påsk och lite extra ledighet, underbart!)
Vi talar så klart om när den finns att beställa här på hemsidan.
Men precis som i julas kommer vi att lägga ut en del av recepten här på hemsidan också.

På måndag har jag dessutom telefonmöte med min läkare som uppföljning på mina senaste blodprover, ska bli riktigt spännande att höra hans kommentarer efter över 5 månader utan medicin.

Ha en underbar dag!

Ps. Vi har upptäckt att det inte går att kommentera inläggen här på sidan, vi jobbar på att hitta en lösning. Maila oss gärna om ni undrar något under tiden! mia@viaventri.se Ds.

Kycklinggryta
Ingredienser
  • 750 g Kycklingfärs
  • 1,5 msk Färsk ingefära
  • 0,5 st Purjolök
  • 2 msk Coconut aminos (istället för soja)
  • 500 ml Kokosmjölk t.ex Garants tetra
  • 1,5 krm Salt
  • 1,5 krm Svartpeppar Uteslut vid AIP
  • Chili om du vill ha lite hetta, valfritt! Uteslut vid AIP
  • 0,5 påse Babyspenat
  • Limeklyftor, pressad vid servering
Instruktioner
  1. Skala och riv eller finhacka ingefäran. 
    Bryn kycklingfärsen tillsammans med ingefäran i lite olja (eller ghee/smör) tills färsen är genomstekt.

  2. Skölj och skär purjolöken i 0,5 cm tjocka skivor.

  3. Blanda i purjolök, coconut aminos, salt och peppar (ev chili) och häll över kokosmjölken.
    Låt sjuda ca 5 minuter.

  4. Vänd ner babyspenaten i grytan precis innan servering.
    Servera med lite nypressad lime och t.ex. blomkålsris.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *