Löksill på klassiskt vis (paleo)

Löksill på klassiskt vis (paleo)

Löksill rakt upp och ner på klassiskt vis är ju vansinnigt gott och faktiskt vansinnigt enkelt också!
Det här receptet på löksill tog jag fram till jul förra året och den blev fantastiskt god. Den kommer passa perfekt även nu till påsk och senare till midsommar.

Då färdig inläggningssill innehåller tillsatser så väljer jag att vattna ur saltsill innan jag smaksätter sillfileérna. Några år har jag lagt in sill från grunden också, men det är helt klart enklare och snabbare att vattna ur saltsill. Du hittar hur man gör via länken ovan.

löksill

Om receptet

Du kan göra din inläggningslag med till exempel inulin från Cikoria eller honung. Båda funkar bra men vi väljer inulin för att inte få den lilla smaken av honung till vår löksill.

löksill

Tips!
I det här inlägget hittar du hur man vattnar ur sill och länkar till alla våra olika sillrecept.
Senapssill, vitlökssill, blåbärssill, havtornssill etc. Älskar sill!

Klassisk löksill

Kök: Glutenfritt, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 1 burk

Ingredienser

  • 420 g Inläggningssill tex urvattnad saltsill
  • 0,5 dl Ättiksprit 12%
  • 6 msk Inulin från Cikoria eller 1,5-2 msk honung
  • 1,5 dl Vatten
  • 0,5 tsk Vitpepparkorn
  • 2 tsk Kryddpepparkorn
  • 1 st Lagerblad
  • 5 st Kryddnejlikor
  • 1 st Röd lök

Instruktioner

  • Blanda ättiksprit, inulin och vatten tillsammans med alla kryddorna (utom rödlöken) i en kastrull.
  • Låt koka upp och rör om så att inulinet löser upp sig helt. Låt svalna helt.
  • När lagen är helt kall skölj av sillfiléerna och skär dem i lagom bitar.
  • Skala och strimla löken.
  • Varva sill och lök i en glasburk. Häll över lagen.
  • Låt sillen stå i kylen några timmar, men gärna 1-2 dygn innan servering.
    Förvara i kylen så håller den flera veckor.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg