Midsommarfika tips på sista-minuten-fix!

Midsommarfika tips på sista-minuten-fix!

Någon mer än mej som är lite förvånad att midsommar är på fredag? Först planerar man och så har man massor med tid framför sig och sen plötsligt så är den där och man har ingen aning om detaljerna. Vad blir det för midsommarfika egentligen?!

Men jag har i alla fall fått lagt in sillen. Dock inte gjort smaksättningarna än…

Men är det inte nästan så att midsommarfika /tårta är aningen viktigare än själva maten? Barnen vill ha köttbullar i vilket fall. Jag vill ha sill. niclas vill ha kött…

Vi har inte tagit något beslut än men jag kan i alla fall ta och tipsa om några riktigt somriga alternativ till dig som inte heller Har en Plan ännu!

Midsommartårta (paleo)

AIP-dessert Ingefärakaks-smul i botten! en riktigt snabb dessert.


Vaniljpannacotta AIP


Morotskaka Går fint att göra AIP! Läs i texten ovanför receptet.

Nåja Morotskaka är kanske inte det mest midsommar-klassiska man kan tänka sig. Men handen på hjärtat – Morotskaka passar alltid. Släng på en jordgubbe så känns det bättre! 😊

Sen har vi förstås också en massa goda fika-recept i vår receptsamling “Kalas & Fikastunder” som också passar som midsommarfika. Den finns som tryckt häfte eller som pdf-bok. (Pfd-boken kommer på mail direkt efter betalning!) Kika på fler bilder och beställ här.
(Tips! I vår påsksamling finns det goda äggröror, lax, och annat smått och gott som passar svenska högtider till! 😉 )

Vi ska ut på båt så för oss får det vara lite enkelt att göra. Det lutar åt AIP-dessert (Ingefärakakorna i botten är redan klara) eller pannacotta.

Med hopp om sol, trevlig Midsommar!
/MiaLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *