Fettbomb Alla recept (AIP/Paleo)

Fettbomb Alla recept (AIP/Paleo)

Får det lova att vara en fettbomb?
Ja, det kanske inte låter superinbjudande, men de här små rackarna är riktigt goda! Av olika anledningar kan man behöva få i sig mer fett i kosten och då är dessa små perfekta tillskott. Dessa recept har min mamma förfinat under rätt lång tid. Det gäller liksom att få rätt konsistens för att de inte ska kännas som just en… fettbomb. 🙂

I början när jag smakade dem så stoppade jag dem i munnen och svalde. Lite som man gör med ostron första gången och inte riktigt vill känna smaken… Men nu är de perfekta. Självklart kan det behövas lite tillvänjning att äta bara fett, men de är verkligen goda!

Varför fettbomb?

Många som går över till LCHF, paleo, keto eller AIP upplever det ibland svårt att få i sig tillräckligt med fett. Nyttigt fett vill säga. Känner man sig hungrig hela tiden på sin nya kosthållning brukar just att addera fett (som mättar väldigt bra och ger mycket energi) vara det första att se över.
Dessa fettbomber kan du dessutom använda som mellanmål, ta till för att lindra sötsug eller helt enkelt ta till kaffet istället för den där kakan.
De är faktiskt så goda! Är man inte van att äta så mycket fett på en gång kan det vara bra att känna efter innan man slukar 3 stycken i ett bräde… 🙂

Känner du dig ändå skeptisk? Vi har tagit fram två olika grunder, ett med Kakaosmör och ett med kokossmör som grund. De ger lite olika smak och konsistens. Bara att prova vilka man gillar! Gör en halv sats av vår favorit med Lakrits och kaffesmak och testa. Vi lovar att du gör en hel sats nästa gång! 🙂

Ingredienserna

Det finns några lite basingredienser som är bra att ha hemma, några har du säkert redan!
Till exempel dessa:

  • Kokosolja Ekologisk och kallpressad såklart.
  • Kakaosmör, eko och raw. Gjord på kallpressad kakaomassa. (Ej AIP)
  • Kokossmör Detta kommer från Upgrit och är absolut godast tycker vi, men det finns också på tex Råvarubutiken eller MEDS.
  • Kokosgrädde, vi använder oftast Garants. Vad du än väljer för märke se till att den är utan tillsatser!

Olika smaksättning

Varför inte prova några andra smaksättningar? Bara fantasin sätter gränser!
Citron, lime
Tranbärspulver
Blåbärspulver
Lingonpulver
Carob
Honung

Vill du få mer textur tillsätt också någon av nedan ingredienser:
Lite Chiafrön (ej AIP)
Lite Fiberhusk (ej AIP)
Sesamfrön (ej AIP)
Mandelspån (ej AIP)
Riven kokos
Jordmandelmjöl

Fyra olika recept

Klicka på länken under bilderna för att komma direkt till receptet.


Fettbomb Paleo, Choklad & Mild pepparkaka


Fettbomb Paleo, Lakrits & Kaffe


AIP Fettbomb, Carob (choklad)

Tips!
Kolla också in vårt supergoda recept på fettkaffe, det är också ett utmärkt sätt att få i sig lite extra fett och energi! Kärt barn har många namn, den kallas också paleolatte eller bulletproof coffee.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *