fbpx

Fettbomb AIP Choklad

Fettbomb AIP Choklad

Får det lova att vara en fettbomb AIP?
Ja, det kanske inte låter superinbjudande, men de här små rackarna är riktigt goda! När man börjar med AIP kan man ibland uppleva det svårt att få i sig tillräckligt med fett. Nyttigt fett vill säga. Känner man sig hungrig hela tiden så brukar just att addera fett (som mättar väldigt bra och ger mycket energi) vara det första att se över.

Dessa fettbomber kan du dessutom använda som mellanmål, ta till för att lindra sötsug eller helt enkelt ta till fikan.
De är faktiskt så goda! Är man inte van att äta så mycket fett på en gång kan det vara bra att känna efter innan man slukar 3 stycken i ett bräde… 🙂

Ingredienserna

Vi har fler varianter av fettbomber när man övergått till en paleokost. Dessa hittar du här. Men äter du strikt AIP så är det två grundingredienser du behöver ha hemma, sen kan du prova dig fram med smaksättningen. Dessa väljer vi:

Kokosolja Ekologisk och kallpressad såklart.
Kokossmör Detta kommer från Upgrit och är absolut godast tycker vi, men det finns också på tex Råvarubutiken eller MEDS.
(Skriv upp dig på min kundlista här så får du 10% på Upgrits sortiment.)

Fettbomb AIP-choklad!

Carob är AIP-vänligt och ett perfekt alternativ när man saknar choklad! (Kakao är en återintroduktion) Carob är något mildare än kakao i smaken och innehåller dessutom vitamin A, B1 och B2, niacin samt mineraler.

Olika smaksättning

Varför inte prova några andra smaksättningar? Bara fantasin sätter gränser!
Citron, lime
Tranbärspulver
Blåbärspulver
Lingonpulver

Vill du få mer textur tillsätt också någon av nedan ingredienser:
Riven kokos
Jordmandelmjöl

Fettbomb AIP
Maträtt: Snack, Tillbehör
Kök: äggfritt, Autoimmun Paleo (AIP), Keto, LCHF, Mjölkfritt, Paleo
Ingredienser
  • 1,5 dl Kokossmör
  • 1 dl Kokosolja
  • 2 krm Vaniljpulver
  • 2 msk Carob
  • 6 krm Malen Ingefära
  • Flingsalt till topping
Instruktioner
  1. Smält kokossmör och kokosolja i ett vattenbad.

  2. Rör i resterande ingredienser utom flingsaltet.

  3. Smeten kan stelna ganska fort så ha den gärna kvar i vattenbadet medan du fördelar den i mini-muffinsformar (eller knäckformar).

    På bilden har smeten stelnat lite och man får klicka ut den. Det går ju bra det med!

  4. Låt stelna lite och strö sen på flingsaltet.

    Förvara i kylen eller frysen.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *







Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial