Fettbomb Choklad & Mild Pepparkaka (Paleo)

Fettbomb Choklad & Mild Pepparkaka (Paleo)

Vi har tagit fram två olika grundrecept för våra fettbomber. Här nedan hittar du vår fettbomb med kakaosmör som grund. Inte att förväxla med kokossmör!
De ger lite olika smak och konsistens. Bara att prova vilka man gillar!
Läs mer om varför fettbomber kan vara något för dig och hitta recepten på alla fettbomber här. Där finns även ett AIP-vänligt recept.

Ingredienserna

Det finns några basingredienser som är bra att ha hemma, till exempel dessa:
Kokosolja Ekologisk och kallpressad såklart.
Kakaosmör, eko och raw. Gjord på kallpressad kakaomassa. (Ej AIP)
Kokosgrädde, vi använder oftast Garants. Vad du än väljer för märke se till att den är utan tillsatser!

Olika smaksättning

Varför inte prova några andra smaksättningar? Bara fantasin sätter gränser!
Citron, lime
Tranbärspulver
Blåbärspulver
Lingonpulver
Carob
Honung

Vill du få mer textur tillsätt också någon av nedan ingredienser:
Lite Chiafrön (ej AIP)
Lite Fiberhusk (ej AIP)
Sesamfrön (ej AIP)
Mandelspån (ej AIP)
Riven kokos
Jordmandelmjöl

Tips!
Kolla också in vårt supergoda recept på fettkaffe, det är också ett utmärkt sätt att få i sig lite extra fett och energi! Kärt barn har många namn, den kallas också paleolatte eller bulletproof coffee.

 

Fettbomb Choklad & Mild pepparkaka

Måltid: Snack, Tillbehör
Kök: äggfritt, Keto, LCHF, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 40 st

Ingredienser

  • 1,5 dl Kakaosmör
  • 1 dl Kokosolja
  • 2,5 dl Kokosgrädde
  • SMAKSÄTTNING: CHOKLAD
  • 2 tsk Raw Kakao
  • 2 krm Ingefära
  • 2 krm Vaniljpulver
  • Flingsalt till topping
  • SMAKSÄTTNING: MILD PEPPARKAKA
  • 1 tsk Kanel
  • 1 tsk Kardemumma
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 1 tsk Ingefära
  • Flingsalt till topping

Instruktioner

  • Smält kakaosmör och kokosolja i ett vattenbad. Blanda i kokosgrädden.
  • Dela smeten i två skålar och smaksätt den ena enligt ovan CHOKLAD och den andra som MILD PEPPARKAKA.
  • Smeten kan stelna ganska fort så ha den gärna kvar i vattenbadet medan du fördelar den i mini-muffinsformar (eller knäckformar).
  • Låt stelna lite och strö sen på flingsaltet.
    Förvara i kylen eller frysen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg