Julmarsipan med saffran och apelsin (paleo)

Julmarsipan med saffran och apelsin är ett enkelt och gott julgodis! Du gör den i två omgångar, marsipanen behöver sätta sig lite i kylen innan chokladen ska på. Det går också fint att göra runda kulor om du vill. Det är inte så sött heller så det är gott att bryta av med från mjölkfri knäck till exempel.

Tål du inte mandel? Byt mandelmjölet mot fint jordmandelmjöl och hackad mandel mot jordmandeltopping eller flingor.

Julmarsipan Julmarsipan

Vill du gå riktigt all in så gör du din egen choklad också. Det är enklare än man tror! Men tänker man ”jag köper hellre chokladen i julstöket, det finns ju gränser vad man orkar med!” så går det såklart bra det med. 🙂 Vår favorit är Wermlandschoklad som du till exempel hittar här: Raw Choklad EKO.

Julmarsipan

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Julmarsipan med saffran och apelsin

Måltid: Snack
Kök: Glutenfritt, Paleo, Raw
Servings: 30 st

Ingredienser

Marsipan

  • 4 dl Mandelmjöl
  • 0,5 g Saffran (1 paket)
  • 0,5 krm Vaniljpulver
  • 1 msk Honung
  • 1 msk Apelsinjuice, färskpressad
  • 1 st Äggvita
  • 1 krm salt

Marsipanöverdrag

  • 1 tsk Rivet skal av apelsin
  • 50 g Mörk choklad
  • 0,5 dl Hackad Mandel

Instruktioner

  • Skölj och skrubba apelsinen, riv skalet och spara till senare i en burk med lock. Pressa apelsinjuice.
  • Blanda alla ingredienserna till marsipanen i en bunke tills du får en jämn och fin deg.
  • Lägg marsipanen i plastfolie och lägg in i kylen en stund, gärna ett par timmar så att den får sätta sig.
  • Dela marsipanen i två delar och rulla till två rullar ca 15 cm långa. Lägg p ett bakplåtspapper.
  • Hacka mandeln.
    Smält chokladen i vattenbad.
  • Pensla rullarna med chokladen runtom. Strö över mandel och apelsinskal.
    Låt stelna.
    Lägg rullarna i en lufttät burk och förvara i kylen. Skär skivor vid servering.

Dela gärna:

Facebook
Pinterest

Sugen på mer? Här kommer några fler recept.