Fiskgryta i ugn med pepparrot (AIP)

Fiskgryta i ugn med pepparrot (AIP)

Fiskgryta i ugn är en enkel och god vardagsrätt! Perfekt för dig som följer AIP.
Tänk, man behöver väl alltid lite ny vardagsmatsinspiration? Man gör lite ”det gamla vanliga” för det går snabbt och enkelt.

Pepparrot är ju vansinnigt gott och tillsätter lite extra smak till den annars så ganska milda AIP-kosten. Vi har inte tagit i så vi spricker med pepparroten i det här receptet, så prova först och justera nästa gång om du vill ha mer pepparrotsmak!

Om du följer en paleokost och älskar pepparrot så vill jag passa på att tipsa om att göra egen cream cheese med pepparrotsmak…

Fiskgryta i ugn

Fiskgryta i ugn med pepparrot

Servings: 4 portioner

Ingredienser

  • 800 g Koljafilé eller annan vit fisk
  • 700-800 g Palsternacka
  • 1 st Gul lök
  • 1 msk Kokosolja
  • 2,5 dl Kokosgrädde
  • 70 g Färskbladspenat
  • Salt
  • 2 msk Riven färsk pepparrot
  • 2 msk Hackad dill (fryst går bra)

Instruktioner

  • Tina fisken.
  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Riv pepparroten och hacka dillen.
  • Skala och strimla löken. Fräs den i kokosolja tills den är mjuk.
  • Tillsätt kokosgrädden och spenaten.
    Låt alltihop sjuda på svag värme tills spenaten är mjuk. Blanda i pepparrot och dill och dra av plattan.
  • Skär fisken i bitar och lägg den i en ugnsfastform. Krydda med salt.
    Häll spenatblandningen över fisken och tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  • Skala och koka palsternackan mjuk i saltat vatten.
    Häll av vattnet och pressa den med potatispress eller mosa den med en stomp.
  • Servera fisken tillsammans med palsternackan, addera gärna lite extra riven pepparrot på toppen tillsammans med en grönsallad.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg