Go Back
+ portioner

Julmarsipan med saffran och apelsin

Måltid: Snack
Kök: Glutenfritt, Paleo, Raw
Servings: 30 st

Ingredienser

Marsipan

  • 4 dl Mandelmjöl
  • 0,5 g Saffran (1 paket)
  • 0,5 krm Vaniljpulver
  • 1 msk Honung
  • 1 msk Apelsinjuice, färskpressad
  • 1 st Äggvita
  • 1 krm salt

Marsipanöverdrag

  • 1 tsk Rivet skal av apelsin
  • 50 g Mörk choklad
  • 0,5 dl Hackad Mandel

Instruktioner

  • Skölj och skrubba apelsinen, riv skalet och spara till senare i en burk med lock. Pressa apelsinjuice.
  • Blanda alla ingredienserna till marsipanen i en bunke tills du får en jämn och fin deg.
  • Lägg marsipanen i plastfolie och lägg in i kylen en stund, gärna ett par timmar så att den får sätta sig.
  • Dela marsipanen i två delar och rulla till två rullar ca 15 cm långa. Lägg p ett bakplåtspapper.
  • Hacka mandeln.
    Smält chokladen i vattenbad.
  • Pensla rullarna med chokladen runtom. Strö över mandel och apelsinskal.
    Låt stelna.
    Lägg rullarna i en lufttät burk och förvara i kylen. Skär skivor vid servering.