Overnight Chufa on the go! (paleo, Modifierad AIP)

Overnight Chufa on the go! (paleo, Modifierad AIP)

Overnight chufa är min nya frukostfavorit! För ett par helger sedan åkte jag med yngsta sonen på volleybollcup i Örebro. Det innebar skön sömn i klassrum på luftmadrass och bamba-mat 😅
Jag beställde gluten- och mjölkfri mat men visste att det skulle bli utmanande. Det blev ingen ren paleomat men jag gjorde så bra val jag kunde.
Magen var inte helt nöjd efter helgen så det var skönt att komma tillbaka till min egen paleo-AIP-mat.

Framförallt frukosten brukar vara rena katastrofen vid sådana här tillställningar. Och därför tar jag helt sonika med mig egen.😊
Jag har gjort en variant av receptet ”overnight chia tiramisu” som fick följa med som del av frukosten. (Jag tog också med  mig avokado, kokta ägg och lite AIP-knäckebröd.) Det blir som en overnight oats men istället för havre så använder jag Chufa som är samma sak som Jordmandel. Jordmandeln är naturligt söt i smaken så det är gott med hallon som bryter av med liiite syrlighet.
Vi använder Fint Jordmandelmjöl från PaleoLita by Dorimax.

overnight chufa

Den här blandningen har blivit en ny favorit! Jag gör tre burkar åt gången och sätter i kylen så har jag tre frukostar. Toppar med frysta hallon eller svarta vinbär. Blåbär funkar också men jag tycker det blir lite för sött. De senaste veckorna har jag ätit Overnight Chufa tillsammans med en Chai latte när jag kommit in till kontoret. Enkelt att ta med sig och jag står mig lätt fram till lunch!

overnight chufa med hallon

Overnight Chufa

Portioner: 1 portioner

Ingredienser

  • 1 dl Fint Jordmandelmjöl PaleoLita by Dorimax
  • 1,5 msk Chiafrön
  • 1 dl Kokosgrädde
  • 1,5 dl Vatten
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 1 nypa Salt
  • Hallon

Instruktioner

  • Blanda ihop allt i en burk med en gaffel. Ställ in i kylen. (Se bilderna, de är inte vackra men du fattar grejen!)
    Toppa med hallon vid servering eller när blandningen stelnat efter några timmar.

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg