Lingonsill (Paleo/AIP)

Lingonsill (Paleo/AIP)

Lingonsill

Rör ihop lagen och smaksätt med lingon, rödlök och peppar. En snabb och mycket god sillkombination!

Lägga in från grunden eller välj Saltsill

Tyvärr har Abba numer tillsatt konserveringsmedel i sin inläggningssill som vi använt förut. (!?) Vill man då hitta ett annat alternativ så kan man lägga in sin sill helt från grunden eller köpa Saltsill och vattna av. Att först grava sillen och sen lägga in den tar några dagar medan Saltsill är en lite snabbare variant (ingredienser bara sill och salt) där man vattnar ur sillen i ca 10 timmar. Byt vatten ett par gånger. Sen är det bara att smaksätta och lägga in sillen enligt recepten.
Vi har tex köpt Prinsens Saltsillfilé på ICA.

Lag till Sill

Den här lagen räcker till 1 paket inlagd sill, 420g.
Läs recepten med smaksättning noga. Ibland ska man lägga in fler ingredienser i den varma lagen.
Det är viktigt att lagen kallnat innan man häller den över sillen, annars tillagas sillen lite grann och blir mjuk och mosig.

Ingredienser

  • 1,5 dl Vatten
  • 0,5 dl Ättika 12%
  • Sötning, välj en av dessa:
  • 1.5 msk Honung eller
  • 6 msk Inulin från Cikoria eller
  • 1,5 dl Råpressad saft från Äpplen

Instruktioner

  • Blanda vatten, ättika och valfri sötning i en kastrull. 
    Koka upp.
    Låt svalna.
  • Smaksätt sillen genom att följa instruktionerna nedan .

Lingonsill

Receptet avser 1 paket inlagd sill, 420g.
Det är viktigt att lagen kallnat innan man häller den över sillen, annars tillagas sillen lite grann och blir mjuk och mosig.

Ingredienser

  • 1 st Lag, se recept ovan
  • 1 krm Grovmalen svartpeppar uteslut vid AIP
  • 1 st Röd lök
  • 0,5 dl Lingon (frysta)
  • 1 paket Inläggningssill, 420g

Instruktioner

  • Skala och skiva rödlöken i tunna skivor.
  • Lägg ner peppar, lök och lingon i den varma lagen och låt den sen kallna.
  • Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av. Skär i mindre bitar. 
  • Varva sillbitarna med den kalla lagen i en glasburk. Låt stå minst ett dygn innan servering.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg