fbpx

Lingonsill (Paleo/AIP)

Lingonsill (Paleo/AIP)

Lingonsill

Rör ihop lagen och smaksätt med lingon, rödlök och peppar. En snabb och mycket god sillkombination!

Lag till Sill

Den här lagen räcker till 1 paket inlagd sill, 420g.
Läs recepten med smaksättning noga. Ibland ska man lägga in fler ingredienser i den varma lagen.

Det är viktigt att lagen kallnat innan man häller den över sillen, annars tillagas sillen lite grann och blir mjuk och mosig.

Ingredienser
  • 1,5 dl Vatten
  • 0,5 dl Ättika 12%
  • Sötning, välj en av dessa:
  • 1.5 msk Honung eller
  • 6 msk Inulin från Cikoria eller
  • 1,5 dl Råpressad saft från Äpplen
Instruktioner
  1. Blanda vatten, ättika och valfri sötning i en kastrull. 
    Koka upp.
    Låt svalna.

  2. Smaksätt sillen genom att följa instruktionerna nedan .

Lingonsill

Receptet avser 1 paket inlagd sill, 420g.

Det är viktigt att lagen kallnat innan man häller den över sillen, annars tillagas sillen lite grann och blir mjuk och mosig.

Ingredienser
  • 1 st Lag, se recept ovan
  • 1 krm Grovmalen svartpeppar uteslut vid AIP
  • 1 st Röd lök
  • 0,5 dl Lingon (frysta)
  • 1 paket Inläggningssill, 420g
Instruktioner
  1. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor.

  2. Lägg ner peppar, lök och lingon i den varma lagen och låt den sen kallna.

  3. Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av. Skär i mindre bitar. 

  4. Varva sillbitarna med den kalla lagen i en glasburk. Låt stå minst ett dygn innan servering.



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *