fbpx

Citron och ingefärasill (Paleo/AIP)

Citron och ingefärasill (Paleo/AIP)

Citron och ingefärasill

Vad kan gå fel med ingefära, honung och citron?! En superkombo som funkar riktigt bra till inlagd sill.

Lag till Sill

Den här lagen räcker till 1 paket inlagd sill, 420g.
Läs recepten med smaksättning noga. Ibland ska man lägga in fler ingredienser i den varma lagen.

Det är viktigt att lagen kallnat innan man häller den över sillen, annars tillagas sillen lite grann och blir mjuk och mosig.

Ingredienser
  • 1,5 dl Vatten
  • 0,5 dl Ättika 12%
  • Sötning, välj en av dessa:
  • 1.5 msk Honung eller
  • 6 msk Inulin från Cikoria eller
  • 1,5 dl Råpressad saft från Äpplen
Instruktioner
  1. Blanda vatten, ättika och valfri sötning i en kastrull. 
    Koka upp.
    Låt svalna.

  2. Smaksätt sillen genom att följa instruktionerna nedan .

Citron och Ingefärasill

Receptet avser 1 paket inlagd sill, 420g.

Det är viktigt att lagen kallnat innan man häller den över sillen, annars tillagas sillen lite grann och blir mjuk och mosig.

Ingredienser
  • 1 st Lag, se recept ovan
  • Läggs i Lagen:
  • 1,5 cm Ingefära
  • 1 st Litet Lagerblad
  • 2-3 st Svartpepparkorn uteslut vid AIP
  • 0,5 st Citron, Skal + saft
  • 1,5 tsk Riven ingefära
  • Sillen:
  • 0,5 st Citron, skivad
  • 0,5 st Rödlök
  • 1 paket Inläggningssill, 420g
Instruktioner
  1. Börja med lagen:
    Skiva ingefäran.
    Lägg i den tillsammans med svartpeppar och lagerblad i lagen och koka upp.

  2. Låt lagen svalna.
    Riv skalet och pressa saften ur citronen.
    Riv ingefäran.
    Häll citron och ingefära i den kalla lagen.

  3. Sillen:
    Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av. Skär i mindre bitar. 
    Skiva citron och rödlöken fint.
    Varva sillbitarna med med lök och citron i en glasburk.

  4. Häll den kalla lagen över sillen.
    Låt stå minst ett dygn innan servering. 



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *