Saffranspannacotta (AIP)

Saffranspannacotta (AIP)
Inlägget innehåller annonslänkar

Mjölkfri saffranspannacotta med hallon är vääääldigt gott! Här är ett enkelt recept som går fort att göra. Perfekt runt jul och nyår!

Traditionell Pannacotta görs av grädde, mjölk, socker, vanilj och gelatin. Men den är precis lika enkelt att göra mjölkfri pannacotta, dessutom blir den helt AIP!
Vi använder oss av Garants kokosmjölk (Willsy Hemköp och Tempo) och gräsbetes nöt-gelatin från Nyttoteket som ger perfekt konsistens.

Tips!
Nyttoteket har många högkvalitativa produkter som alla är helt fria från tillsatser. De innehåller aldrig onödiga ingredienser som artificiella sötningsmedel, fyllnadsmedel, emulgeringsmedel, färgämnen, gluten, GMO eller socker.

Därför använder vi deras Pure Gelatin i bakning och  Clean collagen och MCT/C8 oil som tillskott.
Prova att göra eget godis med Pure Gelatin eller PaleoLatte med MCT-olja.


Vaniljpannacotta är också gott!

Sen har vi förstås också en massa goda fika-recept i vår receptsamling “Kalas & Fikastunder” som också passar som midsommarfika. Den finns som tryckt häfte eller som E-bok.  Kika på fler bilder och beställ här.
(Tips! I vår påsksamling finns det goda äggröror, lax, och annat smått och gott som passar svenska högtider till! 😉 )

/Mia

Saffranspannacotta AIP

Måltid: Dessert
Kök: Autoimmun Paleo (AIP), LCHF, Mjölkfritt, Paleo
Portioner: 2 portioner

Ingredienser

  • 1 msk Vatten
  • 1 tsk Gelatinpulver
  • 250 ml Kokosmjölk t.ex Garants
  • 2 tsk honung
  • 0,5 krm Vaniljpulver
  • 0,25 g Saffran (= ½ paket)
  • 0,5-1 tsk Pressad citronsaft
  • Tex hallon till servering

Instruktioner

  • Häll vattnet i en liten skål och strö över gelatinpulvret. Låt stå några minuter.
  • Häll kokosmjölk, honung, vaniljpulver och saffran i en kastrull.
  • Värm upp försiktigt under omrörning.
  • När blandningen är varm blanda i gelatinet och rör tills allt gelatin lösts upp.
  • Pressa lite citronsaft, och häll i kastrullen, börja med 0,5 tsk. Smaka av, ha i lite till men låt inte citronsmaken ta över...
  • Låt svalna lite grann och häll upp i glasskålar. Ställ in i kylen några timmar tills pannacottan stelnat.
  • Dekorera med bär innan servering.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg